Woonkamer styling | industrieel met landelijke touch

Moodboard landelijk industriële woonkamer

Wat als je het maar niet eens kunt worden over de styling van je woonkamer? Dan kun je mij inhuren om jullie beide smaken samen te weven tot 1 plaatje waar jullie beiden van houden. Dat is precies wat ik voor dit stel deed en vormgaf in een 3D-advies met gericht shoppingadvies, tot in de kleinste details. 

Een industrieel landelijk moodboard

De sfeer is warm, waarbij veel aandacht is voor gezellige accessoires, waarbij het geheel toch georganiseerd en ruimtelijk oogt. Planten worden door de ruimtes heen verweven, waarbij we kiezen voor gróót. Ze zorgen voor een huiselijke sfeer en een natuurlijke touch. In een grote pot van natuurlijk materiaal of een paar planten bij elkaar gegroepeerd.

Daarnaast brengt de nieuwe haard warmte naar binnen. We gieten hem in een strak jasje. Bovendien zit een chique touch aan het geheel. Dit zie je o.a. terug in de glazen decoratie, maar zeker ook in het glanzende schilderij en de velvet eetkamerstoelen.

Warm kleurenpalet met aardse kleuren

In dit interieuradvies kiezen we voor een rustig, maar warm kleurenpalet met aardse kleuren i.c.m. een toefje goud. Dit stel had reeds gekozen voor lichtgrijze muren en gordijnen, wat een lichte, maar tevens wat koelere basis neerzet. Vanwege de wens voor neutraal gekleurde meubels, was het aan de accessoires (i.c.m. het materiaalgebruik) de warmte erin te brengen waarnaar dit stel op zoek was.

"We hadden iemand nodig die de vinger op de juiste plek wist te leggen en onze stylen wist te combineren tot een plaatje waar we beiden enthousiast van werden"
"We twijfelden tussen jaloezieën en rolgordijnen. Met het 3D-beeld was de beslissing in 1 klap gemaakt!"
"Dionne heeft naast de styling ook plantenadvies gegeven voor de woonkamer, prachtig die grote planten!"
"We hadden geen idee hoe we de hoge wanden in de hal en eethoek gezellig konden aankleden, leuk de oplossing die bedacht is."

wanddecoratie industriële woonkamer styling

openhaard met kunst lederen bekleding

industriele woonkamer styling landelijk eettafel

hal styling industrieel landelijk

Een pareltje als wanddecoratie boven de bank

Een hoge, grote wand verdient een prachtige eyecatcher van formaat! Er werd een speciaal frame ontworpen voor achter de bank van wel 170 x 250 cm. Die biedt ruimte voor een mooi opvallend schilderij waarin de kleuren van het gekozen palet verwerkt zitten.

Haardombouw in stijl

De wens was een hoekhaard. Hoe zorg je er dan voor dat deze niet als een ‘alleenstaand iets’ oogt? Met de openhaard ombouw die ik ontwierp krijgt de haard extra volume en is blend hij mooi in de rest van het interieur. Met nepleren wandbekleding of goudkleurig behang maken we hem nog spannender (zie in de video de verschillende versies).

Rolgordijnen of houten jaloezieën?

Niet alleen de styling zorgde voor uitdagingen, ook wilde dit stel graag een beeld van hoe de woonkamer eruit zou komen te zien met rolgordijnen of houten jaloezieën. Dat is immers een kostbare beslissing die je voor lange tijd maakt. Met de 3D-beelden waren ze het in een mum van tijd met elkaar eens.

Plantenadvies en groenstyling

Ik stylde de woonkamer af met prachtige grote planten. In het plantenadvies kregen ze van mij praktische tips om deze zo goed mogelijk te onderhouden én shopte ik stijlvolle potten bij elkaar.

Styling van keuken en gang

Ook de landelijke keuken mocht ik aankleden met praktische decoratie en de gang werd extra sfeervol met kleur tegen de muur en industrieel landelijke accessoires.

Worden jullie het ook niet eens over de styling van je woonkamer?

Ik kom graag helpen om de gouden middenweg te vinden waar jullie beiden blij van worden!