Warm industrieel interieur met landelijke invloeden

moodboard landelijk industrieel interieur

landelijk industriele zithoek inrichten

kinderhoek woonkamer met steigerhouten bureau

Sylvia en Roel hadden een prachthuis gekocht! Dit moest een huis van hun samen worden, met een persoonlijke inrichting, gezellig en warm. Ze vroegen hulp bij het indelen van woonkamer én het brengen van de juiste sfeer in de hele woning. Ze wilden graag af van de witte, smetteloze sfeer en hadden een authentiek industrieel interieur met landelijke invloeden voor ogen.

Moodboard landelijk industrieel interieur

Het moodboard straalt een en al warmte en gezelligheid uit. Hun wens was dan ook een warm, landelijk-industrieel, gastvrij, rustig en gezellig geheel waar ze nog jarenlang van kunnen genieten.

Landelijk industriële zithoek inrichten

In de zithoek komt een fijne hoekbank, waar plek is voor het hele gezin. Er kan zo ook lekker genoten worden van de landelijke openhaard, die ze zwart verven om deze extra mooi uit te laten springen. Met kussentjes, een gewei en gezellige kaarsjes wordt het extra gezellig.

Kinderhoek woonkamer met steigerhouten bureau

De kinderen krijgen hun eigen speelplek in de woonkamer met een stoer steigerhouten bureau. Het hoekje wordt uitgelicht met een zwart-groene lambrisering die het hoekje fijn afkadert.

Naast de groene kleuren, bindt ook het materiaalgebruik de kinderhoek samen met de rest van de woonkamer en daarmee het landelijk industriële interieur. Een stoere, zwarte stalen kast waarin speelgoed opgeborgen kan worden is dus niet alleen praktisch maar ook een echte verbinder. In deze hoek heb ik dus een mix gemaakt van speelse en ‘volwassen’ elementen om er eenheid in te verwerken. Knus kinderhoekje geworden zo, ja toch?

Nog een leuke kinderhoek zien? Bekijk dan eens het kinderhoekje in deze hotel-chique woonkamer of het interieuradvies in deze jaren ’30 woning met stoere elementen.

"Dmv staaltjes en goede tekeningen krijg je nog meer zin om je interieur te veranderen of verbouwen."
Sylvia
"Fijn is ook een soort handboek, waardoor je gericht kunt shoppen en makkelijk keuzes kunt maken."
Sylvia

tv-hoek stylen

landelijk industriele eethoek met gekleurde stoelen

landelijk dressoir met houten wandkastjes

zwarte hal landelijk industrieel interieur

Tv-hoek industrieel interieur met groene achtergrond

Dit stel had in hun eigen zoektocht al ontdekt dat ze graag een wand met bladermotief in de woonkamer wilden hebben. Ik vond voor hun een stoer behang met een vintage uitstraling doordat de bladeren er verweerd uit zien (iets wat ik ook in het vloerkleed in de zithoek liet terugkomen).

De tv zette ik asymmetrisch op de industriële tv-kast om het speels te maken. Ernaast is plek voor een aantal persoonlijke fotolijsten. Een grote, groene kamerplant in de hoek en twee kleine exemplaren op het tv-meubel maken het extra huiselijk. En een grote stalen vloerlamp zorgt voor prettige verlichting tijdens het tv-kijken.

De eethoek inrichten

In de grote eethoek voor 8 personen kozen we voor een industriële tafel met houten blad. Er omheen zetten we zowel cognackleurige als groene eetkamerstoelen. Op die manier brengen we het kleurenpalet ook mooi naar de eetkamer. De stalen onderstellen staan ook prachtig bij elkaar. Omdat dit koppel graag tafelt met vrienden en familie, waren stoffen eetkamerstoelen ook een must voor dit landelijk industriële interieur.

Groot landelijk dressoir

Met kinderen is het extra belangrijk om veel opbergruimte te hebben. Dit landelijk dressoir is daar perfect voor en wordt groen geverfd, een rustige en natuurlijke kleur. Achter het dressoir komt ook een groen vlak om de horizontale lijn te doorbreken en juist wat meer nadruk op de hoogte te leggen. Met houten honingraad wandkasten, die plek bieden aan bijvoorbeeld planten en kleine souvenirs, maken we 1 grote eyecatcher boven de kast, in plaats van allemaal kleine losse wanddecoratie. Dat staat mooi en rustig.

Zwarte hal voor een landelijk industrieel interieur

Dit stel durft wel, dus we gingen voor een donker antraciete, bijna zwarte, kleur op de wanden in de hal. Door het te combineren met warm hout krijg je een prachtig effect en een echte binnenkomer!

Wil jij ook een creatieve blik op jouw (nieuwe) woning?

Ik ben erg benieuwd naar al je wensen ;) Stuur me een berichtje of bel naar 0615836813, dan maken we binnenkort kennis met elkaar!