Styling romantisch landelijk interieur

romantisch landelijk interieur plattegrond woonkamer met eethoek

kleurenpalet romantisch landelijk interieur

landelijke woonkamer met zespersoons eethoek

Dit koppel is al jarenlang dol op de romantisch-landelijke stijl. Toch wilden ze graag eens een nieuwe kijk op de zaak, waarbij er met kleur en nieuwe accessoires, verlichting en behang gewerkt mocht worden voor hun romantisch landelijk interieur. Zo stak ik voor hen hun geliefde stijl in een nieuw jasje.

De reactie van Monica: 

“Dionne neemt uitgebreid de tijd tijdens het 1e gesprek en we waren best huiverig om af te stappen van de neutrale look voor ons landelijk interieur. Maar bij de presentatie van het moodboard waren we meteen geraakt door de mooie, gezellige sfeer en de kleuren. Precies ook wat we heel mooi vinden maar niet durfden.

Dionne werkt precies, neemt echt de tijd, reageert snel, en komt haar afspraken na en speelt helemaal in op wat je graag wilt bereiken, ze zoekt alles uit met zo’n leuke ideeën. Het was heel leuk samenwerken. Wij zijn super blij met onze woonkamer!!!

Het kleurenpalet

We gaan voor een lichte en rustige, maar warme uitstraling in de landelijke woonkamer. Naast chic goud, werk ik daarom met natuurlijke kleuren als basis. Hierdoor kan er tevens een tijdloze basis neergezet worden. Uiteraard wilde ik de klant wel een beetje uitdagen als het gaat om kleurgebruik.

Goud zorgt voor warmte, glamour en glans. Het straalt luxe uit en sprankelt. De lichtbeige tint werkt heel neutraal in het geheel en brengt lichtheid. Een grijzige groentint, brengt de natuur naar binnen en laat je ontspannen. Het zorgt voor een rustige, tijdloze basis. Bovendien laat het ‘t behang nog mooier tot zijn recht komen en zullen ook de lichte meubels die er reeds stonden hierdoor wat meer uitspringen. Pastelroze tinten omarmen je en geven een geborgen gevoel. Het roze brengt zachtheid met zich mee en benadrukt het romantische interieur is uitermate geschikt voor de romantisch landelijke accessoires. De zwarte elementen staan luxe en chic.

Lees hier meer over de mogelijkheden van Interieuradvies Thuis.

Scrol naar beneden voor meer foto’s

"We waren best huiverig om af te stappen van de neutrale look. Maar bij de presentatie van het moodboard waren we meteen geraakt door de mooie, gezellige sfeer en de kleuren."
- Monica
"Dionne werkt precies, neemt echt de tijd, reageert snel, en komt haar afspraken na en speelt helemaal in op wat je graag wilt bereiken"
- Monica

romantisch landelijke zitkamer met openhaard

landelijke meubels en decoratie 3D visualisatie

landelijk interieur sketchup

De indeling

In de zithoek komt een nieuwe landelijke fauteuil, een die wat ranker is waardoor de zithoek groter en meer open oogt. Een vloerkleed van natuurlijk materiaal legt meer de nadruk op het landelijk aspect. Het landelijke tv-meubel wordt parallel tegen de wand gezet, maar de tv komt er schuin bovenop. Dat staat speels.

De relaxhoek met openhaard in de aanbouw van de romantisch landelijke woonkamer krijgt een echte wow-factor met op maat gemaakte zwarte kozijnen. De prachtige openhaard wordt uitgelicht door een chic landelijk behang met krulmotief van het merk Eijffinger, dat ook in de rest van de woonkamer terugkomt. De zithoek wordt knusser gemaakt door er een rond vloerkleed met bloemmotief neer te leggen, waarop de landelijke fauteuils en chesterfield bank dichter bij elkaar staan. Het voelde namelijk altijd alsof de afstand tussen de zitplekken te groot was en op deze manier overbruggen we de afstand.

De eethoek wordt geaccentueerd met een grote, landelijke kast in het zwart waarin mooie, landelijke accessoires uitgestald kunnen worden. Boven de zwarte eettafel hangen glazen hanglampen met een roze touch om het kleurenpalet ook hier mooi door te trekken. En heb je al gezien dat de fotowand het hoekje om gaat? Leuk detail in deze woonkamer styling, nietwaar?

Wil jij de sfeer in jouw woning ook in een nieuw jasje steken? Ik help graag!

Ik ga samen met jou op zoek naar je droominterieur. Alles is mogelijk, dus waar wacht je nog op?