Luchtig Scandinavisch interieur met nieuwe uitbouw

Moodboard scandinavisch interieur - Scandinavian Breeze

Een luchtig, licht en knus Scandinavisch interieur, dat is de droom van Cristel en Jorijn voor hun woonkamer met nieuwe uitbouw. Het moodboard van dit Scandinavisch interieur noemde ik dan ook ‘Scandinavian Breeze’. Met veel zachte, blauwe tinten, aangevuld met een krachtige roestbruine tint als accentkleur.

Zij vroegen om een compleet interieuradvies in 3D, waarbij ook alle materialen, meubels, verlichting en decoratie tot in de puntjes werd uitgezocht.

Moodboard Scandinavisch Interieur

Hier ga ik voor een luchtig, licht en ruimtelijk ontwerp met Scandinavische invloeden en het creëren van gezellige hoekjes. Licht hout i.c.m. fris wit, natuurlijk rotan & kurk tegen metaal en beton, een aantal chique velvet items en een metalic verfaccent. Luchtigheid door meubels op pootjes of doorkijkexemplaren.

Kleurenpalet Scandinavisch Interieur

Qua kleurenpalet gaan we voor ’ton-sur-ton’ blauw, waarbij we verschillende tinten blauw combineren, wat rust uitstraalt. Een roestbruine roodtint als accentkleur zorgt voor nét dat beetje extra en straalt warmte uit. Een zachte grijstint maakt het palet compleet en dient om grote items, zoals de bank, toch licht en luchtig te houden.

Scroll naar beneden voor de ontwerpfoto’s…

"In de winkel zou ik de blauwe wandkleur straal voorbij gelopen zijn, maar ik vind hem prachtig!"
- Cristel
"Ik zou het zo zelf nooit bedacht kunnen hebben!"
- Jorijn

kleurenplan scandinavisch interieur

scandinavische woonkamer scandinavisch interieur

Scandinavisch interieur met leeshoek woonkamer

eethoek met ovalen tafel en scandinavische hanglampen

Nieuwe indeling

Dit gezin wilde graag meer ruimte en dat wordt gecreëerd met een uitbouw, waar ze gezellig kunnen dineren en de kids fijn kunnen spelen. De openhaard wordt weggebroken, waardoor er plek is voor een extra grote hoekbank om lekker op te zitten én liggen. Bij de nieuwe openslaande deuren naar de tuin wordt het heerlijk genieten met een goed boek en een kopje koffie. De stoel draai je ook fijn naar de gashaard toe om naar de dansende vlammen te kijken.

De uitbouw: eetkamer & speelhoek

Er is gekozen voor een ovalen eettafel met houten visgraatmotief en een zwarte randafwerking in de nieuw te bouwen uitbouw. Aan de tafel mixen we blauwe en grijze Scandinavische kuipstoelen van stof. Dat wordt lekker zitten! Boven de tafel twee grote, houten hanglampen waar je doorheen kunt kijken voor een luchtig effect.

Ook het behang in de eetkamer is luchtig, en tevens speels, wat goed aansluit bij de speelhoek. Hiervoor komt een mooi bureautje met opbergruimte. De houten huisjesvorm erachter prikkelt de zintuigen. Bovendien komt er extra kastruimte in de hoge witte-houten kast voor al het speelgoed, zodat dit fijn aan het oog onttrokken kan worden.

Vormen en materialen

Op de overige wanden zien we ronde decoratie terug in de vorm van kunst en metallic verf. Ronde vormen zorgen voor verbinding en zachtheid in het geheel. Bovendien zie je in dit ontwerp bij nergens heel strakke lijnen, om de zachtheid te benadrukken.

Qua materialen heb ik gekozen voor een mix van licht hout, velvet & geweven stoffen, matte en metallic muurverf, subtiel staal en beton en rotan. Een lekkere mix voor dit modern Scandinavische interieur met nieuwe uitbouw!

Vloer en raamdecoratie

Ook de vloer was een vraagteken voor Cristel en Jorijn. Ik opperde te kiezen voor een PVC-vloer met kurklaag. Die dempt niet alleen het contactgeluid, maar zorgt er ook voor dat de ruimte die de oude vloer achterlaat fijn opgevuld wordt.

Qua raamdecoratie heb ik gekozen voor een mix van jaloezieën en relatief wat dichter geweven inbetweens, waardoor de inkijk van straat een stuk meer beperkt wordt, maar er toch nog fijn veel daglicht binnenkomt. Als alternatief voor de jaloezieën aan de straatkant had ik een groot plisségordijn geopperd, kijk maar eens naar het verschil tussen de video en de eerste ontwerpfoto. Door het te visualiseren wordt de keuze een stuk makkelijker!

Wil jij ook een prachtige woonkamer?

Bekijk dan eens de mogelijkheden van een compleet interieuradvies!