Moderne leefkeuken met een botanisch tintje

Moodboard moderne leefkeuken
Indeling moderne leefkeuken

Saskia en Dyon kochten een echt opknaphuis. Ze waren al lekker aan de slag met de verbouwing, maar op één ding liepen ze vast: hoe hun droomkeuken eruit moest komen te zien. Ze wilden graag een grote, moderne leefkeuken. Maar ondanks dat ze van 3 kleine ruimtes 1 grote ruimte zouden maken, wisten ze de vinger er niet op te leggen wáár de keuken precies moest komen. En hoe deze ingedeeld zou moeten worden? Wat betreft stijl en materiaalgebruik hadden ze slechts vage ideeën. Kortom, een leuk uitdagend project!

Sfeer en materiaalgebruik

Gezellig kokkerellen en dineren met vrienden in een ontspannen sfeer. In de basis is het keukenblok overzichtelijk en strak, maar door de indeling en accessoires wordt het ook speels en verwelkomend. Een gastvrije omgeving waarin je je op je gemak voelt.

Keukenblok

Het keukenblok van de moderne leefkeuken staat centraal en mag i.c.m. de ruime eettafel een groot deel van de ruimte innemen. In de keuken werken we met een grote vlakverdeling en combineren we hout, wit marmer en beton. Een strak keukenontwerp, greeploos, met strakke lijnen en zo veel mogelijk achter deurtjes weggewerkt. Maar ook is er ruimte voor het uitstallen van een aantal mooie accessoires, wat het geheel speelser en vriendelijk maakt.

Warmte in huis

Verder leggen we een warme, houtlook pvc-vloer en creëren we ‘authentieke’ houten balken aan wand/plafond waarmee we ook een mooi lijnenspel creëren. Daarnaast biedt een knus haardvuur meer warmte in huis. De strakke keuken krijgt een wat stoerdere uitstraling door de toevoeging van industriële elementen. Dit laatste zie je bijvoorbeeld terug in de vorm van zwart staal of een industriële lamp.

Scrol naar beneden voor meer foto’s

"Ik ben gewoon verliefd op die keuken! Stond hij er maar al direct."
- Saskia
"Er viel gewoon een last van mijn schouders toen de indeling gepresenteerd werd. Zelf kwamen we daar maar niet uit."
- Saskia

ovalen eettafel met rieten hanglampen en houten paneelwand

zwarte keuken met betonnen blad

Indeling zithoek botanische woonkamer

moderne leefkeuken met hoge kastenwand

Botanische twist

Voor een verrassende, uitnodigende twist geven we de keuken een botanisch tintje. We zien hierin meer ronde en organische vormen terug waarmee je zachtheid en een open sfeer creëert. Met natuurlijke materialen, zoals riet, en de toevoeging van planten halen we de natuur naar binnen. En dit zorgt al gauw een ontspannen gevoel. Voor de rest benadrukken we de gastvrije sfeer door middel van zachte stoffen en gezellige accessoires in warme kleuren.

Indeling van de moderne leefkeuken

Willen we het keukenblok aan de tuinkant? De straatkant? En hoe delen we het dan logisch in, zodat we ook voldoende werkruimte hebben? Voor Saskia en haar vriend maakte ik 4 verschillende opties die we uitgebreid bespraken. Na maanden van frustraties, hadden ze hiermee verrassende inzichten gekregen en hadden ze binnen no time een keuze kunnen maken. Bovendien was er nog ruimte voor een gezellig relaxhoekje, waar je ook met een lekker glas wijn kunt ontspannen na een avond tafelen. “Een leuke touch!” aldus het stel.

Van ontwerp naar uitvoer

Met de 3D-visuals en maatvoering van hun moderne leefkeuken én een shoppinglist in de hand, gingen Saskia en haar vriend naar de keukenspecialist waar ze de keuken bestelden. Ook meubels, planten, verlichting, vloeren, raambekleding en accessoires kwamen uitgebreid aan bod in de shoppinglist, waardoor ze nu alles in handen hebben om hun modern-botanische leefkeuken werkelijkheid te laten worden!

Lees hier meer over de mogelijkheden van een compleet interieuradvies.

Wil jij ook de leefkeuken van jouw dromen laten ontwerpen?

Super tof! Ik ga graag voor je aan de slag om de keuken waar jij verliefd op zult worden te ontwerpen. Alles is mogelijk, dus waar wacht je nog op?