Ontwerp knusse woonkamer in woonboerderij

moodboard knusse woonkamer woonboerderij

Ontwerp knusse woonkamer in woonboerderij

Joyce en haar gezin wonen in een prachtige woonboerderij in een dorp van Zuid-Limburg. Na 5 jaar vonden ze het tijd om de woonkamer eens opnieuw gezellig in te richten. De meubels die er nu stonden, kwamen nog van het vorige huis en mochten vervangen worden. Ik stelde een compleet nieuwe zithoek met styling samen en gaf ik ook ideeën om de keuken een kleine make-over te geven. Het werd een knusse woonkamer met een landelijk-industriële touch.

Moodboard knusse woonkamer woonboerderij

De sfeer die we met dit moodboard nastreven is gezellig en knus maar tevens ruimtelijk. Warme kleuren, een landelijk-industriële setting met een natuurlijke touch en een positieve vibe. De rechthoekige vormen maken het stoer, terwijl er ook een bepaalde luchtigheid in de meubels zit. We gaan voor robuust hout, staal, geleefd leer, warme gebreide structuren en een opvallend behang met een prachtig Limburgs landschap.

3D Ontwerp woonboerderij met knusse woonkamer

Joyce en haar man vroegen om een 3D ontwerp, waarmee ze een heel realistische voorstelling kregen van hoe de woonkamer eruit zou komen te zien. Zo krijg je tevens heel mooi zicht op de ruimtelijkheid van het ontwerp.

Scroll naar beneden voor meer ontwerpfoto’s…

Meer weten over de mogelijkheden van interieuradvies thuis?

"Wij zijn erg tevreden over het eindresultaat en de adviezen die wij erbij gekregen hebben."
- Joyce
"Alles wordt tot in de puntjes voor je uitgezocht. Welke meubels je waar kunt kopen. Welke planten erbij passen en hoe je ze moet verzorgen. Welke kleuren goed bij jou smaak passen etc."
- Joyce

stylingdetails woonkamer oude boerderij

make over woonkamer woonboerderij

woonboerderij styling en design

indeling woonkamer oude woning

3D ontwerp zithoek woonkamer woonboerderij

3d ontwerp woonboerderij woonkamer met openhaard

Benieuwd naar de oude situatie?

Bekijk hieronder de ‘before & after’!

Indeling woonkamer met knusse zithoek

De u-vormige bank die ze van het vorige huis meenamen was niet ideaal voor de relatief compacte woonkamer. Daarom koos ik voor een hoekbank met chaise longue waarop lekker gerelaxt kan worden. Daarbij komt een designerfauteuil met een vintage uitstraling, zodat er toch genoeg zitplekken zijn en de zithoek ruim blijft.

Een hoge kast biedt ruimte aan de spullen die opgeborgen dienen te worden en ook het koffertafeltje kan hiervoor gebruikt worden. Daarnaast krijgen de poezen hun eigen chillplekje in een speciaal hangmandje en bijzettafeltje met kussentje erin.

Een nieuw vloerkleed, kussenhoezen, planten en andere verlichting maken het plaatje af. En niet te missen is het grote schilderij van een Limburgs landschap tegen de pauwblauwe muur, dat naadloos aansluit bij de uitstraling van deze woonboerderij.

Kleine make-over van de openhaard

De openhaard blijft de centrale plek van de zithoek. De kleine plavuizen waarop deze staat krijgen echter een nieuwe uitstraling die beter past bij de nieuwe zithoek. In plaats van nieuwe tegels te leggen (relatief duur en arbeidsintensief) kozen we voor een milieubewustere optie: de oude tegels verven met een sjabloon. De plavuizen verfden we over in een donkergrijze tint en daarop maakten we een patroon van lichtgrijze, gestileerde bloemen voor een vintage uitstraling.

Make-over van de keuken

In de toekomst wordt ook de keuken geschilderd en krijgt deze nieuwe handgrepen. De tegeltjes boven het fornuis krijgen hetzelfde patroon als de tegels bij de openhaard om een mooi geheel te vormen.

Wat wordt het hier na de styling extra leuk leven in de knusse woonkamer en keuken van deze woonboerderij!

Ook jouw woonkamer laten stylen?

Maak dan je wensen kenbaar via een berichtje en ik bel je gauw terug!