Modern landelijk interieur met een industriële touch

moodboard modern landelijk Interieur

Modern landelijke woonkamer interieuradvies

Het echtpaar aan wie ik dit interieuradvies gaf wist maar niet welke kant ze op wilden met hun interieur. “We vinden alles mooi, maar kunnen daardoor eigenlijk niks beslissen”. En wat betreft kleur… “We hebben wel al 10 kleurentesters in huis gehaald, maar thuis lijkt het dan weer zoveel anders dan in de winkel en zijn we weer teleurgesteld.” Voor hen creëerde ik een modern landelijk interieur dat perfect past bij hun boerderijwoning.

Moodboard modern landelijk interieur

Na een uitgebreid gesprek kwamen een aantal belangrijke dingen naar voren. Het moest een modern, licht en strak interieur worden, met gezellige kleuren en landelijke accessoires en een industriële touch. Lekker ruimtelijk, maar niet ‘kaal’. Rustig, maar warm. De wensen van dit echtpaar heb ik samengevat in een sfeermoodboard, waarin het juiste gevoel, maar ook soorten materialen, vormen en kleuren sterk naar voren komen.

Landelijk kleurenpalet

De wens was ‘een lichte uitstraling’. Dat betekent niet dat alles maar wit of lichtgrijs moest worden. Zeker niet! Wat betreft kleur heb ik gekozen voor een lichte zandkleur op de wanden als warme basis. De vergrijsde blauwtint brengt wat meer kleur in het geheel, maar houdt het toch rustig. Hiermee licht ik de wand met open haard eruit. En aan de noordzijde van deze boerderijwoning komen veel oudroze accessoires die mooi zullen uitkomen in het koele daglicht.

Speciaal voor op de wand tegenover de openhaard koos ik een landelijk behang dat mooi aansluit op de lichte zandkleur. Zo creëer je net even dat beetje extra, zonder dat het gaat strijden om de aandacht met de blauwe wand.

Meer weten over een kleuradvies?

"We vinden alles mooi, maar kunnen daardoor juist eigenlijk niks beslissen"
- Mevrouw N.
"We hadden wel al 10 kleurentesters in huis gehaald, maar thuis lijkt het dan weer zoveel anders dan in de winkel en waren we weer teleurgesteld."
- Mevrouw N.
"Nu hebben we eindelijk een concreet kleurenpalet waarmee we aan de slag kunnen!"
- Mevrouw N.

Modern landelijk interieuradvies zithoek

Modern landelijke woonkamer sfeercollage

Landelijke eettafel aankleding

Modern landelijke zithoek

In de zithoek van dit modern landelijk interieur hebben we ruimte gecreëerd voor 5 personen en het is zo opgesteld dat zowel de tv als de openhaard er goed bij betrokken worden. Twee tweezitters in een zandkleur en een design fauteuil in oudroze stelen de show. Een luxe rond kleed met glans, geeft het een chique uitstraling. De kussentjes en accessoires heb ik gekozen in oudroze en blauw, zodat het kleurenpalet hier mooi in terugkomt.

Landelijke dressoir stylen

Boven het dressoir met industriële pootjes komt een grote industriële spiegel die het daglicht weerkaatst en de woonkamer extra licht maakt. Het dressoir wordt gezellig aangekleed met landelijke potten en kruiken met planten, takken en pluimen.

Ronde eettafel stylen

De ronde eettafel staat al jaren in de kamer en de wens was om deze nog een ronde mee te laten gaan. Hij is opgeschuurd en gelakt. Op tafel komen een aantal moderne vaasjes die zelfs zonder bloemen al prachtig staan. Een modern zwart-wit schilderij aan de muur maakt ook van deze kant een blikvanger.

Lichtplan

De woonkamer mocht ook nog op de juiste manier verlicht worden met een aantal lampen. Want ook daar zat dit duo al een aantal jaar over te twijfelen. Naast de plafondspots die er al waren, koos ik boven de eettafel voor drie glazen hanglampen met grijs-blauwe kappen. Met een dimmer creëer je hier op elk moment van de dag het juiste licht.

In de zithoek koos ik voor een subtiele, industriële booglamp die mooi sfeerlicht geeft, maar waarbij je ook prima een boek kunt lezen.

En de spiegel boven het dressoir wordt mooi aangelicht met twee ‘up-down lighters’.

Ook jouw woonkamer laten stylen?

Maak dan je wensen kenbaar via een berichtje en ik bel je gauw terug!