Materiaal- en kleuradvies nieuwbouwwoning

materiaaladvies bovenaanzicht keuken

plattegrond kleuradvies nieuwbouwwoning

kleuradvies aanzicht hal

Dit kleurontwerp is gemaakt voor een kunstzinnige jonge vrouw van 30 jaar. Het betreft een kale nieuwbouwwoning, die kunstzinnig, modern en kleurrijk mocht worden. De vraag was een warm en uitnodigend kleurenpalet, waarbij de basis rustig gehouden wordt en de fellere kleuren met name in de meubels en kunst terugkomen. Dit is het materiaal- en kleuradvies voor de nieuwbouwwoning geworden:

Indeling van de nieuwbouwwoning

De hal is omgetoverd tot een soort kunstgalerie met een aantal van haar favoriete kunstwerken. Die komt uit in de gezellige eethoek en keuken met prachtig uitzicht op de tuin die op het noorden ligt. De piano vormt het hart van het huis, waardoor je zowel in de keuken als in de woonkamer kunt genieten van de mooie klanken.

In de zithoek op het zuiden vind je een hoekbank en moderne fauteuil. De zithoek wordt extra gezellig door de toevoeging van een mooi vloerkleed, de openhaard en een statement lamp. Ook staat er een moderne dressoir voor het opbergen van spulletjes.

Kleurenpalet

In de keuken hebben we te maken met koel licht. Daarom werk ik juist met warme tinten in deze ruimte. De wanden in de keuken krijgen een neutrale zandkleur die de basis vormt, waarop de schilderijen mooi uit springen. Voor de meubelstukken heb ik gekozen voor diverse warme rozetinten die warmte brengen in de ruimte. De witte keuken weerkaatst het licht, waardoor de ruimte ook groter en lichter oogt.

De woonkamer ligt op het zuiden, dus daar stroomt veel warm licht binnen. De koele paarstinten waarvoor ik gekozen heb, zullen het daarom heel mooi doen in deze ruimte. De blauwe strepen achter de bank, maken het hoekje extra knus en vormen een soort van kunstwerk op de muur.

Om meer spanning en contrast aan te brengen in dit interieuradvies, heb ik gekozen voor een aantal groen-turquoise accenten in beide ruimtes. Goud brengt sprankeling toe, en ook het zwarte staal en glazen items binden de ruimtes samen.

"Lichtinval kan een heel belangrijke factor zijn bij het kiezen van geschikte kleuren. De keuken op het koude noorden kreeg daarom warme roze-tinten.""
Dionne
"Kleur kan zowel het gevoel als de ruimtelijkheid van een woning positief beïnvloeden. Hier maakte ik het plafond optisch nóg hoger."
Dionne
"Door materialen en kleuren terug te laten komen in verschillende ruimtes bindt je ze samen tot een mooi geheel."
Dionne

kleuradvies - aanzicht keuken

3D-aanzicht piano

kleuradvies woonkamer

Het hart van het huis

Het gebied rondom de piano vormt de overgang tussen de keuken en de woonkamer. Ik heb gekozen voor een goudkleurig statement-behang dat aanvoelt als een rijke stof. Het behang loopt helemaal over het plafond door naar de muur aan de overkant, en weer omlaag.

Op deze manier creëren we een speciaal hoekje, toegewijd aan het gekoesterde muziekinstrument. Bovendien lijkt het plafond optisch omlaag te komen, waardoor je er een knusser gevoel krijgt tijdens het pianospelen.

De vloer

De klant gaf aan graag een lichte, houten visgraat vloer over de gehele verdieping te laten leggen. Ik heb gekozen voor een pvc-vloer met 4-zijdige v-groef, wat de illusie van een echte houten vloer versterkt. Het heeft mooie houttekeningen. Bovendien dempt het contactgeluid, wat wel zo prettig is als je vaak hakken draagt in huis.

Het plafond

Het plafond blijft overal (behalve de pianohoek) wit, terwijl de muren een kleurtje krijgen. Hierdoor benadrukken we de hoogte van het plafond. 

De gordijnen

Omdat deze dame houdt van warme stoffen en een knus gevoel, stel ik oversized gordijnen voor die over de vloer slepen. De gordijnen zijn gelijk over de gehele verdieping om eenheid te creëren. De gordijnen zijn gemaakt van een soepel vallende synthetische stof, off-white met een gouden draadje erin en een matte glans.

Wil jij ook kleuradvies ontvangen?

Leg je vraag dan aan me voor per telefoon (06 15836813) of stuur me een berichtje via het contactformulier. Dionne to the rescue!