Interieuradvies Thuis Grevenbicht – jaren ’30 huis

moodboard materiaal- en kleuradvies

interieurontwerp jaren '30 huis

stoere zithoek

Interieurontwerp retro industriële leefkeuken

Inge en Brian kochten een prachtig jaren ’30 huis te Grevenbicht, maar helaas was het van binnen erg verouderd. Hun wens was een compleet interieurontwerp voor de ruime benedenverdieping, waarbij de leefkeuken het hart van het huis moest gaan vormen.

Wat eerst een middelmaat keuken en 2 kleinere kamers waren, is één grote leefkeuken geworden. Ook de woonkamer werd helemaal geüpdatet in een vintage stijl met industriële elementen. Bovendien was kleuradvies een belangrijk onderdeel van het interieuradvies, want in hun vorige huis was alles zwart-wit. Nu wilden ze graag meer sfeer, gezelligheid en persoonlijkheid toevoegen.

Stijlelementen jaren ’30 huis

Ik heb gewerkt met zowel stoere, industriële elementen als wat zachtere vintage elementen om het jaren ’30 huis te eren. A touch of gold’ zorgt voor een beetje glamour in het geheel. Bovendien wilden ze graag een glazen met metalen wand, tussen de de leefkeuken en gang. Die brengt meer licht en is een echte eyecatcher. Daarnaast heb ik ronde vormen verwerkt in het ontwerp. De cirkel staat namelijk voor verbinding en harmonie. Ook het marmer van de open haarden staat er goed bij en is weer helemaal van nu.

Kleurstelling jaren ’30 huis

Kleur legt een sterke basis voor de sfeer in huis. Inge en Brian wilden graag meer het gevoel van warmte en een harmonieuze plek creëren. In de woonkamer heb ik als hoofdkleur een diepgroene kleur gekozen. Deze is elegant en zorgt voor een levendig, groots gevoel en heeft tegelijkertijd een aards en kalmerend effect. Het zorgt voor evenwicht door de natuur terug te brengen in het interieur. In de leefkeuken is gekozen voor een trendy blauwkleur die hier mooi bij aansluit en ook warmte en rust brengt. Om de gouden elementen te complementeren en het geheel op te breken heb ik ook gekozen voor een okergele accentkleur.

Indeling

Ook over de indeling is goed nagedacht. Er moest rekening gehouden worden met meubels die mee zouden verhuizen. Zo vormde de L-vormige bank een uitdaging, maar door deze als uitgangspunt te nemen voor de woonkamer is er toch een passende indeling gemaakt. In de leefkeuken moest plek komen voor 8 mensen, maar de tafel moest ook niet te leeg voelen als er geen gasten waren. Daarom is er gekozen voor een tafel met 6 stoelen en 2 matchende stoelen in het zithoekje die bijgeschoven kunnen worden.

"Ohhhh wauw! Wat gaaf die kleuren. Daar zouden we zelf echt nooit op zijn gekomen, maar echt heeeel mooi."
- Inge & Brian
"Wat was dit project ontzettend leuk om te ontwerpen! Je herkent het huis bijna niet meer terug van binnen."
- Dionne - Kleurvol Wonen
"We zochten iemand die ons kon helpen de combi te maken tussen modern en de oude elementen van het huis. Dat is helemaal gelukt"
- Inge & Brian

Interieuradvies woonkamer

interieurdesign met oude haard

Meer weten over interieuradvies & interieurontwerp?

Denk jij er ook over na om een professional jouw interieur te laten updaten? Lees dan meer over interieuradvies & interieurontwerp. Enjoy!