Interieuradvies Thuis Genhout – Kleur & licht

interieuradvies thuis zithoek 3d

 

Interieuradvies Thuis Genhout moodboard

 

Astrid en haar man kochten een aantal jaar geleden vanuit het buitenland een huis in Nederland. Lieve vrienden en familieleden zorgden ervoor dat ze direct het huis konden intrekken door te schilderen, behangen en mee te helpen met verhuizen. Ondanks dat ze er met veel plezier wonen, voelde het nog niet helemaal als hun eigen plekje. De benedenverdieping miste samenhang en met name de verouderde keuken was erg donker en kon wel een opknapbeurt gebruiken. Daarom schakelden ze mijn hulp in.

Het moodboard

Als uitgangspunt heb ik een moodboard gemaakt waarin hun wensen vertaald werden naar een aantal sfeerbeelden en een mooi kleurenpalet. Daarbij leek het mij een mooie gedachte te refereren naar Zwitserland, waar dit echtpaar een aantal plezierige jaren had doorgebracht. Tevens houdt dit stel van stoere elementen in hun inrichting en zijn ze graag in de natuur. Dit alles heb ik samengebonden in het thema Stoer Scandinavisch met natuurlijke elementen & grafische patronen.

Kleur

Omdat ‘rust’ een belangrijk punt was, maar tevens om veel kleur gevraagd werd heb ik gekozen voor een kleurvol maar evenwichtig kleurenpalet. De zachte blauw-, grijs- en zandkleurige tonen zorgen voor een rustige basis en brengen de natuur naar binnen. Het pastelroze bindt de rode stoel die reeds in de woonkamer staat harmonieus samen met de rest van het kleurenschema, maar brengt tevens meer warmte en pit erin. Wit speelt ook een belangrijke rol, omdat deze neutrale kleur zorgt voor openheid en het licht reflecteert waardoor, met name, de keuken lichter en ruimtelijker zal lijken.

"We zijn ontzettend blij met het resultaat: een lichtere ruimte, meer eenheid, rustigere uitstraling met passende kleuren. We kijken terug op een prettige samenwerking en snel handelen!"
Astrid - Genhout
"Dionne heeft na een uitgebreide kennismaking een heel concreet en bruikbaar plan voor ons samengesteld. Ze heeft veel voorwerk gedaan om tot het meest passende advies te komen."
Astrid - Genhout
"Op de dag van presentatie zijn we de woonkamer direct gaan stylen! Dat was ontzettend leuk."
Astrid - Genhout

interieuradvies 3d tekening

Interieuradvies Thuis Genhout 3D-ontwerp dressoir

Interieuradvies Thuis Genhout 3D-ontwerp keuken

interieuradvies Genhout dressoir

wanddecoratie foto's en rekjes

Het ontwerp

Middels het juiste kleurenpalet en passende accessoires creëren we meer eenheid, rust en gezelligheid. De woonkamer wordt optisch in drieën gedeeld: de zithoek, de dressoir en de eethoek. Toch binden we alles samen door samenhangende kleuren en materialen door de gehele ruimte te gebruiken.

Zithoek

De wens was om in het interieuradvies gebruik te maken van de bestaande meubels maar deze eventueel in een nieuw jasje te steken. De banken kregen daarom een nieuwe hoes en werden aangekleed met vrolijke kussens. Om te zithoek knusser te maken werd er gekozen voor een groot wandkleed van de bekendste berg uit Zwitserland die het geheel afkadert. Het nieuwe vloerkleed bindt de meubels samen en met accessoires in de juiste stijl en kleuren maken we het geheel af.

Dressoir

We maken een wow-statement van het dressoir middels een lekker grote ronde spiegel, met zwarte metalen rand en een opvallende geometrische vaas. 

Eethoek

Het is belangrijk dat de wandversiering in verhouding staat tot de eettafel; we hebben daarom iets nodig wat een behoorlijk formaat heeft. Boven de eettafel komt daarom een compositie van diverse schilderijen en vakjes. Door de verschillende materialen (hout en staal) en dieptes is het geheel een beetje speels, maar door alles in een denkbeeldige rechthoek te hangen blijft het wel een rustige compositie.

Keuken

De keuken met donkere houten deurtjes krijgt geen direct daglicht. Je kunt je voorstellen dat dit daarom nogal een donker hoekje vormde. Ook hier was de wens gebruik te maken van de huidige frontjes en keukenblad. Met advies over andere verlichting, het verven van de keuken in een lichte kleur en door gebruik te maken van reflecterende materialen zal deze keuken direct een stuk lichter en ruimtelijker ogen.

Ook interieuradvies ontvangen?

Zit jij ook met vragen over jouw interieur? Ik help je graag verder! Stuur me een berichtje en ik kom vrijblijvend bij je langs voor een gesprek.

Benieuwd naar de oude situatie?

Bekijk hieronder een paar beelden van de situatie vóór het advies werd uitgebracht.

Before foto van de eethoek Interieuradvies aan huis in Genhout

Before foto van de bank Interieuradvies aan huis in Genhout

Before foto van de keuken Interieuradvies aan huis in Genhout