Interieuradvies nieuwbouw Weert

materialenplan en moodboard interieuradvies nieuwbouw

kleurplan nieuwbouwwoning weert

styling zithoek met gele bank nieuwbouw

Francy en Herman kochten een nieuwbouwhuis in Weert, maar wisten niet zo goed hoe ze van de grote, witte blokkendoos een gezellig thuis konden maken. Met een lange muur van 11 meter is dat ook wel een uitdaging. Zij vroegen mij een totaalconcept neer te zetten in 2D, met speciale aandacht voor materiaalgebruik. Bekijk hieronder het interieuradvies voor de nieuwbouw woning van dit vrolijke koppel.

Moodboard & materialenplan nieuwbouw

Van ‘witte kale doos’ gaan we naar een warme, creatieve en kleurrijke thuisbasis! Met een mix van abstract, natuurlijk, stoer en zelfs een beetje chic en een tikkeltje ‘chaotisch’, zoals Francy en Herman het graag zien. De kleuren uit het kleuradvies zijn zeer warm en contrastrijk, met een mix van chic brons & zwart, vrolijk maïsgeel, geborgen aarderood, warm tealgroen rustig koningsblauw. De kleuren zullen ook over het plafond doorlopen.

Omdat Francy en Herman graag in de natuur zijn, heb ik hier qua materiaalgebruik ook extra op gelet: brons, hout, kiezelsteen, grind, hout, planten en mos, gecombineerd met velvet, warme vloerkleden en subtiel zwart staal.

Scroll naar beneden voor de ontwerpfoto’s…

"Dionne heeft ons kunnen helpen bij het inrichten van onze 11 mtr lange witte huiskamer. Verrassend was daarbij het materiaal gebruik: de verdeling van de vloer in 2 verschillende materialen en het kleuren van gedeeltes van het plafond."
- Francy
"Haar prettige, accurate en rustige uitstraling alsook 'n goed luisterend oor naar onze wensen en ideeën hebben ervoor gezorgd dat we 'n advies hebben gekregen waar we mee aan de slag kunnen".
- Herman
"Kortom, onze en haar creatieve ideeën zijn samengevloeid in 'n erg mooi ontwerp. Chapeau!"
- Francy

plafond in vakken kleuren eettafel met op maat gemaakt bankje gekleurd plafond keuken lange muur woonkamer stylen lichtplan interieuradvies nieuwbouw

Lange muur woonkamer stylen

De woning heeft een lange doorlopende muur van 11 meter lang. Die breken we op in verschillende hoekjes. De eethoek plaatsen we dichtbij het keukenblok, naast een grote raampartij waardoor ze hier volop van het daglicht kunnen genieten. Een eetbank en 4 designstoelen maken de ruimte optisch groter en ook wat rustiger, want er gebeurt ook al veel op de wanden en plafonds. De houten lattenwand/-plafond was een gaaf idee van Herman, dat ik iets aanpaste; ik liet de latten niet tot aan de muur lopen, maar speels boven het kookeiland eindigen. Zo wordt het knus, maar evengoed ook wat luchtiger gehouden.

In het midden vind je de tv-hoek die met verrijdbare plantenwanden gescheiden wordt van de rest van de ruimte. Zo kun je relaxt op de bank in de zithoek zitten zonder lastte hebben van flitsend beeld. Ook het geluid wordt door de planten deels opgevangen. Ideaal als je apart van elkaar, maar  toch samen de ruimte wilt gebruiken. Bovendien breekt het de lange muur in woonkamer fijn op.

In de zithoek wilden Francy en Herman met de voetjes omhoog kunnen zitten, maar ook prettige zitplaatsen hebben voor bezoek. Een hoekbank biedt daarvoor de uitkomst. Het ronde vloerkleed zorgt ervoor dat de hoek nog knusser wordt.

Vloer en kleurvlakken plafond nieuwbouwwoning

Naast de indeling heb ik ook met een tweedelige vloer en kleurvlakken op het plafond gewerkt om de 11 meter lange muur in de woonkamer gezellig te stylen. Als vloer heb ik een mix van een zachtgrijze, gemêleerde grindvloer met een houtlook PVC-vloer aangeraden. Omdat de eigenaren wel van ‘anders dan anders houden’ ga ik hier niet voor een rechte scheiding, maar een natuurlijkere overgang in de vorm van een afgezwakte S.

De kleurvlakken op het plafond zijn daarentegen juist rechthoekig en hard, maar lopen wel speels in elkaar over. Door de kleuren op het plafond lijkt deze wat lager wat zorgt voor een intiemer gevoel.

Interieuradvies nieuwbouw: Lichtplan woonkamer en keuken

Dat mooie lampen niet persé gelijk staan aan een prettige verlichting hebben Francy en Herman helaas moeten ondervinden in hun huidige huis. Daarom vroegen zij mij ook om te kijken naar de verlichting en geschikte armaturen met lichtbronnen aan te raden die naadloos aansluiten bij de sfeer. Boven het kookeiland komen daarom dimbare spots die zowel werkverlichting tijdens het koken als gezellig gedimd kunnen worden voor in de avonduren. Boven de eettafel komt een opvallende hanglamp met meerdere lichtpunten die de gehele tafel  voorzien van licht. Ook met dimmer. In de rest van de ruimte is in het lichtplan een mix gemaakt van hang- vloer-, plafond en tafellampjes om overal te zorgen voor prettige verlichting die aansluit bij de verschillende activiteiten die gedurende de dag én avond zullen plaatsvinden.

 

Heb jij ook een nieuwbouwwoning gekocht?

En wil jij ook iedere dag blij worden van je nieuwe thuis?