Interieuradvies jaren 30 woning met stoere elementen

moodboard jaren 30 woning

zithoek interieuradvies jaren 30 woning

tv wegwerken met planten in jaren 30 huis

Na meerdere malen verhuisd te zijn, wilde dit koppel dit keer graag een echte eenheid in huis. Een warm huis, speels en gezellig, waarbij de oude jaren ’30 sfeer gecombineerd wordt met modern industrieel. Ik maakte voor hun een compleet interieuradvies voor de jaren ’30 woning, waarbij aan alles is gedacht zonder dat het té gestileerd werd.

Moodboard jaren 30 woning

Bovenstaande sfeer heb ik in dit moodboard samengebracht. Enerzijds zie je aandacht voor de jaren ’30 sfeer, zoals de prachtige ensuite deuren, de moderne versie van het bloemetjesbehang en portugese tegels.

Anderszijds wilde ik werken met wat stoerdere industriële meubels, zoals een bank op stalen poten en cognackleurig leer. Dit zou ook mooi matchen bij een aantal van de meubels die dit koppel graag wilde meenemen naar het nieuwe huis. Verder is er aandacht voor persoonlijke foto’s en items, de prachtige visgraatvloer die er reeds ligt en een vintage kinderhoekje.

Kleuren jaren ’30 woning

De kleuren die in het moodboard naar voren komen, zijn zachtroze gecombineerd met een warm terrarood en cognac. Stoer grijs is een fijne tegenhanger hiervan en we maken het af met wat turquoise accenten.

Lees hier meer over een kleuradvies op maat.

Een knusse zithoek met veel planten

In dit interieuradvies is er de wens voor een knusse zithoek, waarbij de tv niet centraal staat. Daarom heb ik gekozen voor een 3-zitsbank i.c.m. een losse fauteuil, zodat het focuspunt in het midden van de zithoek ligt. Dit wordt benadrukt door het ronde kleed, wat de vierkante ruimte tevens wat doorbreekt. De tv wordt omringd door een plantenjungle, waardoor deze daar als het ware in op gaat. Hiervoor ontvingen zij trouwens ook een uitgebreid plantenadvies met verzorgingstips.

Achter de cognackleurige bank heb ik gekozen voor het schilderen van twee bogen, die de bank er nog veel mooier uit laten springen. Ook wordt er zo een zachte sfeer gecreëerd. De openhaard betegelen we met prachtige zellige tegels van Marokkaanse afkomst. Deze worden met de hand gemaakt en het oppervlak is prachtig levendig door de oneffenheden en de glanslaag.

"Dank je Dionne! We zijn heel enthousiast over je ideeën!"
"Dionne, we zijn heel blij met jouw begeleiding en advies!"

indeling jaren 30 woning interieuradvies

eethoek interieuradvies jaren 30 woning

klein kinderhoekje woonkamer inrichten

Eethoek interieuradvies jaren 30 woning

De eethoek is voor dit stel het centrale punt van de benedenverdieping. Een plek waar veel gezellige uren met het gezin en vrienden/familie doorgebracht zullen worden. Een grote tafel was daarom een must. Ik koos voor een licht, warmgrijs tafelblad, omdat dit een groot meubelstuk is waarmee ik een lichte basis kan zetten. Met terrarode en grijze stoelen van verschillend materiaal krijgen we een speels effect. Boven de tafel heb ik gekozen voor een speciale industriële hanglamp waarop een aantal bijzondere wiskeyflessen tentoongesteld kan worden.

Achter de tafel is ruimte voor de diverse persoonlijke schilderijen en een prachtige houten boekenkast die van de vorige woning worden meegenomen. De wand krijgt een geschilderde lambrisering in een zachtroze tint, die we laten terugkomen in de zithoek en kinderhoek.

Klein kinderhoekje inrichten

Er zijn plannen voor een uitbouw voor deze jaren ’30 woning in de toekomst. Maar ook nu hebben we een leuk knus kinderhoekje weten in te inrichten. Het speelgoed kan fijn opgeborgen worden in de bestaande inbouwkast en aan de wand hangt een inklapbaar vintage bureautje. Hierdoor kan de kastdeur nog steeds prettig geopend worden. Verder zoek ik ook hier de speelsheid op met een gekleurd kinderkrukje en 3D vogels die boven het bureau ‘vliegen’.

Het bloemetjesbehang uit het moodboard heb ik trouwens speels laten terugkomen in de openvakken boven de ensuite deuren. In dit behang komen alle kleuren samen en bovendien is het een leuke blikvanger die je oog even naar boven toe leidt.

Uitbouw jaren ’30 woning

Wanneer de uitbouw komt, liggen er met dit compleet interieuradvies voor de jaren ’30 woning gelijk al plannen klaar voor de vloer. Hier kan namelijk een prachtige Portugese tegelvloer met bloempatroon gelegd worden. Dit soort tegels zien we van origine veel in jaren ’30 woningen en zo’n vloer maakt wat mij betreft een ruimte in één klap prachtig. Op deze manier hoeft de huidige visgraatvloer bovendien niet vervangen te worden.

Ook in de hal komen blauwe Portugese tegels. Wel heb ik hier gekozen voor een ander, kleiner patroon dat mooi aansluit op de tegels voor in de uitbouw.

Wil jij ook een creatieve blik op jouw nieuwe woning?

Ik ben erg benieuwd naar al je wensen ;) Stuur me een berichtje of bel naar 0615836813, dan maken we binnenkort kennis met elkaar!