Hotel chique woonkamer nieuwbouw

Hotel chique interieur moodboard

 

kleuren en materialplan hotel chique interieur

 

kleuradvies hotel chique woonkamer met open keuken

Pieternel en haar gezin hebben na jaren zoeken eindelijk hun droomwoning gevonden. Ze kochten een nieuwbouwhuis waarbij je praktisch letterlijk een leeg canvas krijgt om je woning precies naar je eigen smaak in te richten. Ze wisten dat ze graag een hotel chic interieur wilden, maar dan wel knus. Ze vroegen aan mij om kleur- en stylingsadvies. Want ze hadden dan wel een prachtige donkerblauwe keuken met koperen accessoires uitgezocht, maar wisten niet zo goed hoe ze die stijl nou in de rest van de woonkamer met open keuken konden doortrekken. En dat ook op een gewaagde manier te doen.

Moodboard hotel chique woonkamer

Donkere kleuren, glanzende materialen, strakke vormen en een hoge kwaliteit, maar toch knus en huiselijk. Dat is wat ik in dit moodboard voor Pieternel heb samengebracht. Het vormde het uitgangspunt voor kleuradvies en de stylingsideeën die ik verder uitwerkte voor dit mooie gezin.

Kleurenplan en materiaaladvies

Zoals bij nieuwbouwhuizen doorgaans het geval is, valt er een hele hoop te kiezen. Van kleuren wand, tot aan het type keukenblad, de vloer en raamdecoratie. Met een duidelijk materialenplan (zie foto) zie je perfect hoe alles bij elkaar past.

De koningsblauwe keuken met koperen accenten en de visgraat tegelvloer leggen direct al een perfecte basis voor een hotel chique woonkamer. Het blauw trok ik door op de wanden: ik ging voor een opvallende latjeswand achter de bank in een metallic uitvoering en matchte die met een matte zachtblauwe muurverf, zodat ook de relaxhoek bij de zithoek betrokken wordt. De rest van de wanden wordt zandkleurig en wit, zodat het wel warm maar evengoed ruimtelijk blijft.

Ook van de gordijnen en het behang nam ik prachtige stalen mee. Zie je trouwens hoe het geometrische van de latjeswand subtiel wordt doorgevoerd in de behangstrip van de kinderhoek en in de kussentjes op de bank? Zo creëer je ook met vorm eenheid. Verder gaf ik o.a. advies over de kleur vensterbank, type plint, hoogte van deuren en zelfs de kleur scharnieren.

Scroll naar beneden voor meer ontwerpfoto’s…

Meer weten over de mogelijkheden van interieuradvies thuis of een kleuradvies?

"Enorm blij met het resultaat wat Dionne voor ons bedacht heeft voor in ons nieuwe huis. Vrienden en familie waren ook enorm enthousiast."
- Martijn
"Dionne heeft onze verschillende smaken bij elkaar gebracht en onze wensen vertaald in een prachtig interieur. Dit hadden we nooit zelf kunnen bedenken."
- Pieternel
"We kregen een leuke cadeaubox erbij waarin alle staaltjes zitten en het hele plan in een handig mapje voor als we de spullen willen gaan kopen."
- Martijn

kinderhoek en relaxhoek hotel chique woonkamer

fotowand keuken schets

hotel sjiek stylingsadvies

Persoonlijk en huiselijk

De hotelchique woonkamer met open keuken moest chic, maar toch ook heel warm en huiselijk ogen. Hiernaast zie je een aantal van de 2D-styling ontwerpen die ik gemaakt hebt. De ruimte is mooi verdeeld in verschillende hoekjes, maar toch wordt alles mooi in elkaar verweven.

Pieternel wilde graag een fotowand. Die nam ik mee in de keuken. Met zwart-wit familiefoto’s en koperen lijsten van wel 70 cm hoog maken we hier een echte statement-wand van maar houden we ook rustig door ze symmetrisch boven elkaar op te hangen.

Hotel chique woonkamer kussens en vloerkleed

Kenmerkend voor de hotel chique interieurstijl zijn o.o.  de donkere kleuren en de glanzende stoffen. De kleuren van de sierkussens op de bank (die ze overigens van hun vorige woning mee zullen nemen) vind je op diverse andere plekken in de woonkamer mét open keuken terug. Zo kun je met sierkussens eenheid creëren. Verder combineerde ik chic velvet met een stoer leather look kussentje en koos ik voor verschillende formaten kussentjes om het speels te maken. Het vloedkleed adviseerde ik in een lichte, crème tint met organische vormen erin, om het geheel zachter te maken en als tegenhanger van de hardere geometrische vormen.

Benieuwd hoe je jouw nieuwbouwwoning net zo fijn inricht?

Maak dan je wensen kenbaar via een berichtje en ik bel je gauw terug!