Hotel chique interieur met luxe woonkeuken

hotel chique interieur met zwarte keuken

hotel chique keuken met kookeiland

hotel chique interieur met leefkeuken

Janneke en haar man droomden van een luxueuze, gezellige woonkeuken met een groot wow-effect, waarin ze niet alleen gezellig kunnen kokkerellen maar ook goed tot rust kunnen komen. Ze vroegen mij advies over sfeer, kleur en ideeën voor de aankleding. Ze wilden verder ook graag de keuken mooi bij de rest van de ruimte te betrekken en ook in de woonkamer het gevoel te krijgen dat het allemaal mooi op elkaar is afgestemd om een hotel chique interieur te creëren. 

Hotel chique woonkeuken

In een hotel chique kleurenpalet zien we vaak donkerdere kleuren terug. Dit koppel durfde te kiezen voor een zwarte keuken met houtnerf erin. Dit combineerden we met een luxe donker marmeren blad en goudkleurige accessoires, zoals een gouden kraan. Daarmee is gelijk een luxe toon gezet. Door te kiezen voor railverlichting met spots, wordt de keuken ’s avonds geen donker gat maar wordt deze juist mooi aangelicht. Bovendien hebben ze zo prettige werkverlichting boven het werkblad. (meer info over lichtplan op maat)

Verder wordt de keuken luxe aangekleed met behang met een subtiele goudprint met glans erin. Ook het grote wandkleed met gouden details straalt luxe uit.

Naast zwart en goud heb ik ervoor gekozen dit hotel chique interieur extra warmte te geven door voort te borduren op de donkergroene tint die reeds op de muur zat door er twee groentinten op de wand aan toe te voegen. In de meubels en accessoires vind je cognackleurige accenten terug. Zo hebben we bij elkaar een luxe en warm kleurenpalet dat niet te donker oogt.

Grootse gebaren op de wand

Ik werk graag met grote gebaren in het interieur. Dat staat stylish en werkt vaak vergrotend. Je kunt zo de aandacht trekken naar een belangrijk item in je interieur, i.p.v. allemaal losse spulletjes in je huis die het druk kunnen maken.

Daarom koos ik voor naast de dubbele witte deuren voor een groot schilderij van Melchior D’Hondercoeter, genaamd ‘De Menagerie’. Naast het werk zelf, spreken de kleuren erg aan, die mooi matchen in het hotel chique interieur van dit gezin. Door er twee grote bloempotten naast te zetten krijgt het geheel meer een 3D-effect.

"Dionne, wat een leuke en spontane meid. Ze heeft voor ons een mooi plan gemaakt om na de verbouwing een hotel chique sfeer te creëren."
Janneke
"We waren positief verrast door het plan en zullen het zeker gaan doorvoeren! Ik zou Kleurvol Wonen bij iedereen aanraden!"
Janneke

hotel chique woonkamer ontwerp

tv-wand styling houten lattenwand

hotel chique interieur met industriële twist

Hotel chique woonkamer met prachtige zithoek

Janneke en haar man waren heel blij met de donkergroene kleur op de muur die ze zelf hadden uitgekozen. Hij vormt immers een mooie basis voor een hotel chique interieur. Maar in de zithoek vonden ze hem toch wel erg donker uitpakken.

Ik heb er daarom voor gekozen om als het ware een frame in deze hoek te maken van een gouden lijst. Daarin komen vergrijsd-groene panelen die een stuk lichter van kleur zijn dan de wand. Bovendien worden ze met een velvet stof bekleed, zodat de zon met de glans erin kan gaan spelen. Het oogt zo een stuk lichter, zonder dat er een nieuwe kleur op de hele wand hoeft te komen. Én het staat natuurlijk erg chic.

Verder zette ik een wandtafel achter de bank waar een aantal mooie decoratie items op gepresenteerd kunnen worden, om de zithoek gezellig aan te kleden. Een rond vloerkleed met marmerlook past perfect bij de hotel chique sfeer en ook de nieuwe kussens worden qua kleur en materialen afgestemd op de rest.

Een opvallende lattenwand voor een hotel chique interieur

Bij dit toffe project koos ik voor een houten lattenwand achter de tv. Ik maakte een speelse versie op de verticale lattenwand, waarbij ik het hout tevens op het plafond liet doorlopen in een gespiegelde vorm. Dit kadert het tv-hoekje extra af en maakt het knusser. Ook zorgt dit voor een luxe, warme uitstraling.

Wil jij ook je woning gezellig en chique laten stylen?

Waar jij ook vragen over hebt, ik ben er voor je en heb zin om over je wensen te spreken!