Stijlvolle babykamer in Jungle Thema

Babykamer jungle thema interieuradvies

kinderkamer jungle thema wanddecoratie en schommelstoel

babykamer jungle thema commode decoratie

Toen ik zwanger was van mijn kleine meid Fay, wilde ik voor haar graag een mooie kinderkamer inrichten waar ze jarenlang plezier van heeft. Mijn man en ik besloten al snel dat we het fantastisch zouden vinden om er een echte junglekamer van te maken. Met junglebehang, leuke diertjes en natuurlijke materialen hebben we de babykamer in jungle thema mooi afgestyled. Ondanks de kleine kamer, oogt hij ruimtelijk en is hij van alle gemakken voorzien.

Indeling van de babykamer in jungle thema

We wilden graag een commode, ledikantje en fijne schommelstoel op het kamertje zetten. En omdat het kamertje niet zo groot is, hebben we ook echt wel rekening gehouden met dat je nog voldoende loopruimte zou hebben. De commode staat daarom naast de deur tegen de wand en het bedje is parallel aan de wand met het jungle fotobehang geplaatst. Vanuit de velvet schommelstoel in de hoek kun je de hele kamer bekijken en een leuk boekje lezen.

Kleurenpalet en behang

Het junglebehang zet gelijk de juiste sfeer neer. Door de kiezen voor een grote print laat ik de kleine babykamer groter lijken. Het behang is tevens het uitgangspunt geweest voor het kleurenpalet. Je ziet veel groen, okergeel en roze terugkomen. Deze kinderkamer kleuren zijn mooi zacht en door ze op verschillende plekken in de ruimte te laten terugkomen maakte ik er één geheel van.

"Fay slaapt nu iedere dag in de jungle, hoe leuk is dat!"
- Dionne

Kinderkamer styling jungle

Een korte ‘Before & After’

Bekijk hieronder hoe de kamer er voorheen uitzag en hoe die is omgetoverd naar een echte junglekamer!

Babykamer accessoires in jungle stijl

Met alleen een mooi behang, leuke meubels en een passend kleurenpalet ben je er nog niet. De juiste accessoires maken de babykamer in jungle thema natuurlijk helemaal af. Ik heb gebruik gemaakt van veel natuurlijke materialen en liet de jungle dieren op meerdere plekken terugkomen. Ook de warme jungle zon zie je terug in het spiegeltje boven de commode, het handgemaakte, jute vloerkleed en de plafondlamp die zonnestralen nabootst wanneer hij aan staat.

Van deze babykamer maakte ik een Babykamer Roomtour video, waarin ik je precies vertel waarom ik welke keuzes heb gemaakt en je veel tips geef voor het inrichten van je eigen kinderkamer. Bekijk hem hier of op YouTube.

Wil jij ook je babykamer laten stylen door een professional? Dan hoor ik graag in welke sfeer jouw kleintje straks mag gaan slapen en spelen.

Is er bij jullie ook een kleintje op komst?

En wil jij een prachtige babykamer? Ik help je graag. Neem eens vrijblijvend contact op om je wensen te delen en kennis te maken.