3D meubelplan Eindhoven

plattegrond met meubelplan nicole
meubelplan Eindhoven eethoek met dressoir

Nicole en haar man schakelden mijn hulp in voor de herinrichting van hun eethoek. De oude eethoek was vrij massief met zware meubelstukken. Bovendien oogde het ook wat donker. Hun vraag was dan ook: “Hoe kunnen we de eethoek luchtig, speelser en licht maken?” Hiervoor heb ik een concreet meubelplan aangedragen met nieuwe meubels, lampen, accessoires en kleuren. 

Sfeer

De sfeer die ik met het plan heb neergezet is warm, speels en gastvrij. Bovendien moest de uitstraling gaan passen bij de rest van de woonkamer met open keuken.

Kleuradvies

Het kleurenpalet kan hier een grote bijdrage aan leveren. De eethoek ligt midden in het huis en geniet zowel van licht vanuit het zuiden als het noorden, maar kan gedurende de dag wat donker aandoen. Daarom heb ik de uitstekende, grijze muur met haard wit gemaakt en juist de muur achter het dressoir een warme tarwekleur te geven. Hierdoor lijkt de haard tevens minder naar voren te komen en wordt er meer licht weerkaatst tegen de zijkanten van deze muur.

De stoelen gaf ik een teal blauwe en mosterdgele kleur, dat staat speels en vrolijk. De accessoires zijn hier verder op afgestemd. Voor de rest is er gekozen voor een lichte houtkleur en wit voor de meubels, omdat dit bijdraagt aan een luchtige uitstraling.

Meubelplan

Naast de kleur van de meubels, is er ook gelet op de vormgeving ervan. Ranke/kleinere meubels, stoelen met een lagere rugleuning en een dressoir op pootjes zorgen allemaal (letterlijk) voor meer luchtigheid. En rondingen maken het geheel vriendelijk en uitnodigend.

De twee elegante hanglampen boven de tafel en de aankleding van het dressoir maken de look compleet!

"Ik kreeg gelijk zin om te klussen. En dat heb ik eigenlijk nooit!"
- Nicole

meubeladvies eindhoven

interieuradvies eindhoven

Meer weten over interieuradvies thuis?

Wil jij ook een professioneel meubelplan ontvangen?

Of je nou alleen de eethoek of de hele woonkamer, slaapkamer of keuken op en top wilt laten stylen, ik sta voor je klaar! Stuur me een berichtje om je wensen te bespreken en wie weet zien we elkaar snel!

Benieuwd naar de oude situatie?

Bekijk hieronder een korte video van de before & after’!