3D Interieuradvies Kesteren – nieuwbouwwoning

kleurenpalet kesteren
interieuradvies kesteren plattegrond meubelindeling
indeling woonkamer

Amanda en haar vriend kochten een nieuwbouwhuis. Super tof, want ze konden zelf beslissen over enorm veel zaken. Maar toen het eenmaal tijd was om de woonkamer met open keuken te gaan indelen en stylen, liepen ze vast. Ze wisten wel welke stijl ze wilden, maar het lukte maar niet om keuzes te maken. Bovendien wisten ze niet goed hoe ze de ruimte zo goed mogelijk konden indelen naar hun dagelijkse doen en laten.

Ze benaderden mij om hun hierbij te helpen in de vorm van een 3D interieuradvies met uitgewerkte shopping list voor het meubelplan.

Sfeer: glam industrial

Na het uitgebreide intakegesprek en het zien van enkele inspiratiebeelden van Amanda, was het mij wel duidelijk: dit koppel wilde graag een glamoureuze, industriële look met een romantisch tintje.

Kleuradvies

De industriële basis van deze ruimte was al gezet met een grijze betonlook keuken en tegelvloer. Het groen op de muren zorgt voor een rustige toevoeging van kleur. Het cognac heb ik gekozen voor een aantal meubelstukken en voegt direct warmte toe. Een aantal gouden elementen en zachtroze meubels/decoratie zorgen voor een vrouwelijke touch. Zwart is ook een kleur die we associëren met ‘chic’, maar kan tevens een industrieel tintje toevoegen.

Meubelplan

De meest prangende vraag was: “hoe kunnen we 5 zitplaatsen creëren in de woonkamer, zonder dat het er te vol uit komt te zien?” De oplossing kwam in de vorm van een driezitter met losse hocker en een relaxfautuil. Ideaal omdat hiermee geschoven kan worden en tevens de tuindeur niet belemmert wordt.

Ook de eettafel vormde een uitdaging i.v.m. de naar binnen draaiende deur er recht tegenover. Een op maat gemaakte eetbank, die tevens dienst doet als tv-meubel én extra opbergruimte, zorgt voor meer ruimte rondom de tafel en laat het geheel er ruimtelijker uitzien.

Reactie van Amanda:

“Dionne kan goed en geduldig luisteren en aan de hand van je verhaal en moodboard heel goed inschatten welke stijl bij je past. Over elk detail heeft Dionne nagedacht en alles is op elkaar afgestemd. Onze wensen zijn vertaald in een prachtig ontwerp voor onze woonkamer waar we ontzettend blij mee zijn. Het shoppen kan beginnen!”

"Over elk detail heeft Dionne nagedacht en alles is op elkaar afgestemd."
- Amanda

eetbank met tv-wand

interieuradvies kesteren - keuken

Lichtplan

Welk type lampen, waar en in welke stijl? Welke lichtsterkte? Ook dat zijn vragen die beantwoord zijn met dit 3D interieuradvies! Op de juiste plekken is gedacht aan de juiste verlichting. In het adviesrapport kan dit koppel precies zien hoe zij een fijne verlichting realiseren in de gehele woonkamer met open keuken.

Shopping list

Alles wat je ziet op de visuals vinden Amanda en haar vriend ook terug op de zogenaamde shopping list. Van bank, tot lamp, behang, vloerkleed of vaasje, ik heb uitgewerkt in welke winkel ze het kunnen kopen, wat het kost en wat de afmetingen/kleuren/materialen zijn. Dat biedt een fijne houvast om het ontwerp in real life te realiseren!

Meer weten over het ontvangen van een compleet interieuradvies?

Heb jij net als Amanda een nieuwbouwwoning gekocht en wil je jouw stijl laten spreken in het interieur?

Aarzel dan niet om eens contact op te nemen en kennis te maken. Ik help je graag met het kiezen van de ideale indeling, kleurenpalet en/of meubels.

Benieuwd naar de oude situatie?

Hieronder zie je enkele foto’s van de woonkamer met open keuken zoals die er nog uitzagen voordat het 3D interieuradvies in Kesteren gegeven werd.