Plantenadvies & groenstyling

Kies meer groen in huis!

Ga jij je huis opnieuw inrichten? Dan mag een aantal fijne kamerplanten zeker niet ontbreken. Ze geven een echte huiselijke sfeer en kunnen zorgen voor een gevoel van geluk. Houd je wel van groen, maar heb je geen idee welke planten geschikt zijn voor alle plekjes in jouw huis? Dan kun je bij Kleurvol Wonen terecht voor een gebalanceerd plantenadvies. Zo weet jij direct voor elk plekje in huis welke plant goed staat en er ook geschikt voor is. Ook zorg ik voor een prachtige combinatie van bloempotten zodat ook de groenstyling tiptop in orde is!

Bekijk de mogelijkheden
plantenadvies en groenstyling
plantenadvies groenstyling

Als je kamerplanten wilt kopen zit je waarschijnlijk met een hoop vragen

 • Wat is de beste plek voor een kamerplant?
 • Hoe moet je kamerplanten verzorgen?
 • Wat zijn de kamerplantentrends van 2024?
 • Hoe maak ik mooie combinaties van passende bloempotten?
 • Welke planten zijn luchtzuiverend?
 • Welke kamerplanten zijn giftig voor katten of honden?
 • Welke planten zijn geschikt voor de badkamer?
 • Welke planten zet je in je thuiskantoor of -werkplek?
 • Welke planten zet je in de slaapkamer?

Een plantenadvies geeft antwoord op al je vragen!

Wat is een plantenadvies voor binnenshuis?

Ik help je graag op weg door doelgericht advies te geven over de beste combinatie van kamerplanten en bloemen in jouw woning. Daarbij let ik niet alleen op welke planten mooi in een ruimte staan, maar ook hoe groen jouw vingers zijn. Word je wel blij van kamerplanten, maar niet van dagelijks water geven bijvoorbeeld? Dan zal ik in het plan planten adviseren die makkelijk in onderhoud zijn. Ook let ik op welke sfeer je wilt neerzetten in huis en welke planten jij mooi vindt. Daarbij selecteer ik ook bloempotten die bij jouw woonstijl passen.

Werkwijze plantenadvies op maat

Voor het maken van een plantenadvies kom ik bij je thuis langs óf stuur je mij een aantal foto’s van de ruimte(s) waar het om draait. Daarna plannen we een (video)belletje in, zodat ik jouw plantenwensen en stijl in kaart kan brengen. Op basis daarvan doorloop ik de volgende stappen om een goed plantenadvies te maken en kun jij daarna de planten gaan shoppen:

1. Plattegrond 1. Plattegrond

Op basis van een plattegrond van de ruimte, wordt bepaald waar je met kamerplanten meer sfeer kunt aanbrengen.

2. Type plant 2. Type plant

Bij elke plek ga ik na welk type plant geschikt is (i.v.m. de hoeveelheid daglicht, luchtvochtigheid, warmte, hoeveelheid ruimte)

3. Bijzonderheden 3. Bijzonderheden

Zijn er extra wensen (bijvoorbeeld luchtzuiverende werking, geschikt voor huisdieren, heeft iemand last van allergieën?)

4. Onderhoud 4. Onderhoud

Hoe onderhoudsvriendelijk wil jij dat de planten zijn? Heb je groene vingers?

5. Stijl 5. Stijl

Welke stijl heeft de ruimte (bijvoorbeeld industrieel, romantisch of Scandinavisch) en welke planten en potten passen daarbij?

6. Advies 6. Advies

Ik stuur je het plantenadvies wat helemaal bij jouw interieurwensen past toe. Die doorlopen we samen, voor eventuele vragen of gewenste aanpassingen.

De aanpak was heel professioneel met een goede intake en een goede overdracht van het advies. Het advies zelf ziet er zeer verzorgd uit. We zijn er erg blij mee!
Koen

Kies voor een compleet plantenadvies

Op de plattegrond geef ik voor ieder plekje precies aan welke specifieke plant of combinatie van planten ideaal zou zijn. In het advies krijg je ook een beeld van hoe iedere plant eruit ziet, welke bijzondere eigenschappen de plant heeft, welke pot er mooi bij past en hoe je de plant het beste kunt onderhouden. Uiteraard krijg je ook tekst en uitleg bij al mijn keuzes. Zo weet je zeker dat je lang kunt genieten van alle planten in huis.

Voordelen van een plantenadvies bij Kleurvol Wonen

 • Genieten van méér groen in huis met op elke plek de juiste plant
 • Planten die passen bij hoe groen jouw vingers zijn
 • Past perfect bij de beoogde sfeer in huis
 • Voor elk budget een goed doordacht plan
 • Creatieve oplossingen zoals planten- of moswanden
 • Grote kans dat jouw planten het dit keer wél overleven

plantenadvies groenstyling voorbeelden adviesrapport