Lichtplan

Wat is een lichtplan?

Met een lichtplan krijg je uitgebreid advies over alle benodigde lichtbronnen in een ruimte. Ik vertel voor ieder plekje precies welk type lampen en welke peren je nodig hebt voor een optimale verlichting. Je kunt je wel voorstellen dat bij een leeshoekje ander licht gewenst is, dan bijvoorbeeld bijvoorbeeld een bureau of eettafel. We spreken dan ook van sfeerverlichting en werkverlichting. Soms kan één lichtbron zelfs voor beide doeleinden gebruikt worden. En dat is iets waar goed over nagedacht moet worden. Mij kun je daarom inschakelen als lichtadviseur.

Het effect van een lichtplan

Het effect van een goed lichtplan

Een goed verlichtingsplan zorgt ervoor dat iedere plek in huis, kantoor, restaurant of praktijk optimaal gebruikt kan worden. De hoeveelheid en kleurtemperatuur van licht en de stijl van de lamp zijn van grote invloed op de sfeer in een vertrek. En bovendien ook op je energielevel. In een slecht verlicht vertrek kun je bijvoorbeeld moeilijk lezen en worden je ogen gauw moe. In een overbelicht restaurant is het vaak niet zo gezellig. En wist je dat je met licht ruimtes ook optische illusies kunt bereiken?

Waarom kiezen voor mijn hulp?

Concreet plan Concreet plan

Met een lichtplan van Kleurvol Wonen kun je direct aan de slag. Je weet precies welke lamp en welke peer je op iedere plek nodig hebt. Én welke stijl perfect past.

Creatieve verlichting Creatieve verlichting

Ik maak een mooie combinatie tussen sfeer- en accentverlichting. Daarbij houd ik rekening met verschillende situaties, bijvoorbeeld door het weer. Je kunt als gebruiker de verlichting aanpassen aan ieder moment.

Energiezuinige oplossingen Energiezuinige oplossingen

D.m.v. energiezuinige lampen met een langere levensduur houd ik rekening met het milieu, zonder dat jij hoeft in te leveren op comfort. Met slimme bewegingssensoren voorkom je dat licht niet onnodig brandt.

Personal shopping Personal shopping

Ik kan voor jou de gewenste lampen, peren en schakelmateriaal inkopen. Dat bespaart jou een hoop tijd. Liever samen inkopen doen? Dat kan natuurlijk ook, gezellig juist!

Laat je adviseren

Neem nu contact met me op.

Een lichtplan passend bij jouw situatie

Een goed lichtplan bestaat maakt een combinatie van sfeerverlichting en accentverlichting. Daarom bekijk ik bij elke lamp eerst wat de functie is. Accentverlichting wordt aangebracht op plekken waar je wilt kunt werken. Dan kun je naast lezen en computeren, ook denken aan handwerken of schrijven. Sommige lampen moeten beide functies kunnen vervullen, zoals een lamp boven de eettafel.

Voor het maken van van een verlichtingsplan maak ik altijd gebruik van een plattegrond inclusief de meubelopstelling en geef ik precies aan waar welke lichtbron zal komen. Op de plattegrond staat o.a. aangegeven:

  • waar een lichtpunt, schakelaar, dimmer of bewegingssensor komt
  • welke lichtbron gebruikt gaat worden (spaarlamp, LED, spotlight, etc.)
  • hoe sterk de lichtbron dient te zijn (het vermogen)
  • welk type lamp geadviseerd wordt (schemerlamp, hanglamp, staande lamp, etc)
  • van iedere lamp een voorbeeld in de juiste stijl

Natuurlijk wordt er in het lichtplan ook rekening gehouden met het camoufleren van snoeren en draden. Je ontvangt bovendien een adviesrapport met onderbouwing voor de gemaakte keuzes.

“Een lichtplan kan zowel bij nieuwbouw als bestaande situaties uitkomst bieden om een vertrek optimaal te verlichten.”

Op een rijtje, het juiste licht:

  • beïnvloedt de sfeer in een ruimte
  • helpt je productiever te werken
  • kan een ruimte groter of kleiner laten lijken
  • kan een ruimte hoger of lager laten lijken
  • brengt spannende contrasten aan
lichtplan voorbeeld

Enthousiast geworden?

Bel voor meer informatie of het maken van een afspraak naar 0615836813 of laat een bericht achter via de contactpagina.