Wanddecoratie maken: creatief met wol

wanddecoratie maken: creatief met wol

Wil jij je eigen wanddecoratie maken? Ga dan eens creatief aan de slag met wol. Het kost wat geduld, maar het resultaat is het waard.

Wanddecoratie maken: muurhanger

Het kan erg leuk zijn om je eigen muurhanger te maken. Hieronder geef ik je inspiratie om je eigen wanddecoratie te maken van wol. Denk er ook eens aan om bijvoorbeeld kralen toe te voegen, of om in plaats van hout een koperen buis te gebruiken.

Benodigdheden:

  • 3 kleuren wol
  • oud fotolijstje
  • smalle tak
  • verf
  • penseeltje
  • schaar
  • houten plank
  • schroevendraaier
  • 2 schroeven of nagels

Aan de slag!

wanddecoratie maken: muurhanger

Maak eerst een kleine tekening van hoe je wilt dat je muurhanger er uit moet komen te zien. Verzamel vervolgens alle materialen. Strip het fotolijstje: verwijder de achterkant, glasplaat en haakjes met behulp van een schroevendraaier. Breng vervolgens twee laagjes verf aan, zodat de kleur goed pakt.

wanddecoratie maken: muurhanger stap 2

Breek of zaag het smalle takje op de gewenste maat af en maak een aantal kwastjes van wol. Bevestig deze strak aan het takje. Vlecht vervolgens met dubbel wol een touwtje dat zal dienen om je muurdecoratie aan op te hangen. Bevestig het gevlochten touw door het maken van knoopjes aan het geschilderde fotolijstje nadat deze goed droog is.

wanddecoratie maken: muurhanger stap 3

Nu komt het arbeidsintensieve onderdeel van het wanddecoratie maken. Bevestig als eerste 2 schroeven of spijkers in de houten plank en laat deze zo’n  één tot anderhalve centimeter uitsteken.  Let op: wil je dat de sliertjes aan je muurhanger straks maximaal 30 cm lang worden, zorg er dan voor dat deze ruimte tussen de schroeven/spijkers in zit. Vervolgens draai je een kleur wol net ze vaak er omheen als het aantal  sliertjes dat je nodig hebt.  Knip dan aan één kant de sliertjes door, en voilá, je hebt allemaal sliertjes van dezelfde lengte. Herhaal dit net zo vaak als nodig is.

Span nadat je alle slierten geknipt hebt een dubbele draad tussen de schroeven en knoop de wollen sliertjes er in tweetallen omheen.

wanddecoratie maken stap 4

Knoop dan de rij wollen sliertjes vast aan het fotolijstje. Knoop in het midden een extra touwtje, zodat de rij recht blijft hangen. Gebruik daarna de buitenste vier sliertjes om het takje met klosjes aan de muurhanger vast te maken. Hang dan het geheel op aan de muur en knip het gewenste model in de sliertjes. Je nieuwe wanddecoratie is nu helemaal klaar!

Kleurvol Wonen interieurstudio

Wil jij meer inspiratie?

Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief met leuke stylingtips, video’s en weetjes!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Laat een reactie achter