Vrolijke ananas bloempot schilderen – DIY!

ananas bloempot schilderen

De zomer loopt helaas alweer ten einde, maar dat betekent niet dat je het zomerse gevoel vaarwel hoeft te zeggen. Zoek een oude bloempot en wat restjes (hout)verf op acrylbasis en je tovert je tuin om tot tropisch paradijs. Met onderstaande tutorial leer je een bloempot schilderen met een vrolijke ananas en schattige bloemetjes erop. Zeg nou zelf, zou jij deze niet in je tuin willen hebben staan?

Ananas bloempot schilderen uit de losse pols

1. Bloempot selecteren

Als je geluk hebt, hoeft dit project je niets te kosten. Kijk eens welke buitenbloempotten je reeds in huis hebt of vraag rond bij vrienden/familie of ze nog een pot hebben staan die een opfrisbeurt kan gebruiken. De bloempot in de video vond ik zelfs bij de glasbak om de hoek. Je kunt het zo gek niet bedenken. Of tik op de rommelmarkt een leuke bloempot op de kop.

Let erop dat de bloempot één of meerdere gaten in de bodem heeft, zodat het regenwater weg kan lopen.

2. Grondlaag van de bloempot schilderen

Voor een goede hechting van de verf is het belangrijk dat je eerst een grondlaag aanbrengt: wit voor lichte of felle kleuren, grijs voor donkere kleuren. Dit kan gewoon universele grondverf zijn. Laat goed drogen voordat je verder gaat met stap 3.

3 / 4. Toplaag van de bloempot schilderen

Breng nu nog een laag verf aan in de kleur die je wilt dat de tropische bloempot krijgt. In het voorbeeld is blauw gebruikt en voor het randje wit. Mocht je benieuwd zijn welke verf ik gebruikt heb, dat is azuurblauw van Flexa.

5 / 6. Ananas schilderen bóvenop de toplaag

Oké, nu aan de slag met het leukste gedeelte: de ananas schilderen. Teken hiervoor eerst op een velletje papier de ananas die je wilt gaan verven. Als je deze uitknipt en voor de bloempot houdt, weet je of het formaat goed is. Daarna kun je met geel kleine stipjes zetten waar alle ‘ananas boogjes’ moeten komen (de omlijning). Dat helpt straks om de ananas in één keer goed te schilderen op je pot. Laat tussen de boogjes telkens een klein beetje ruimte vrij, zodat het blauw er doorheen te zien is. Dit zorgt voor een speels effect.

ananas bloempot schilderen stap 5

Schilder vervolgens de bladeren van de ananas. Dit is een soort kroontje, maar dan krom gebogen. En wie zegt dat de bladeren persé groen moeten zijn? Rood of een andere gekke kleur kan net zo goed! Dan popt de ananas er echt uit.

Het kan zijn dat je een tweede laag verf moet aanbrengen op de gele ananas boogjes voor een meer helder effect.

7 / 8. Finishing touch: witte bloempjes verven

Je project ‘ananas bloempot verven’ is pas compleet met de toevoeging van schattige witte bloempjes. Wit steekt goed af tegen het blauw en matcht bovendien goed met witte bovenrand. Hoe maak je deze bloempjes? Heel simpel! Dip een klein penseeltje in de verf en zet vijf langwerpige stipjes in een cirkel. In het midden breng je het hart van de bloem aan, door een stipje in een andere kleur te zetten. Wacht hier wel mee totdat de bloemblaadjes helemaal droog zijn, anders loop je kans dat de kleuren door elkaar gaan lopen.

ananas bloempot schilderen stap 7

Laat het geheel drogen en zet er een tropisch (ogende) plant in om de tropische sfeer helemaal af te maken.

bloempot schilderen eindresultaat

Maak op deze manier een aantal vrolijke bloempotten en genieten maar. Wedden dat jij ondertussen al op zoek bent gegaan naar een pot om zelf een vrolijke ananas bloempot te schilderen?

Kleurvol Wonen interieurstudio

Wil jij meer inspiratie?

Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief met leuke stylingtips, video’s en weetjes!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Laat een reactie achter