Valentijnsdag ideeën voor te gekke cadeaus

valentijnsdag ideeen

Heb jij inmiddels al stress voor Valentijnsdag? Weet jij niet wat je jouw geliefde dit jaar cadeau moet doen op 14 februari? Maak je geen zorgen, met onderstaande Valentijnsdag ideeën maak jij een uniek cadeau, van een liefdevol spelletje, tot kaart en van lekkernijen tot liefdesbriefjes.

1. Star Wars valentijnskaart maken

Kant-en-klare valentijnskaarten hebben vaak stiekem toch wat afgezaagde teksten erop staan. Je maakt het veel leuker en persoonlijker als je jouw valentijn verrast met een zelfgemaakte kaart. Is jouw partner een echte StarWars lover? Dan is deze Darth Vader valentijnskaart toch wel geniaal te noemen, of niet dan? Als je hem drie a vier keer uitprint, kun je er ook eenvoudig een 3D Valentijnskaart van maken.

valentijnsdag ideeen - darth vader

Deze valentijnskaart kun je uitprinten via thecraftedsparrow.com.

2. De liefde is een slachtveld

Pat Benatar zong het al in 1983: Love is a battelfield! Met een knipoog naar dit liedje knutsel je zo een valentijnskaart in elkaar. Wat ik zo leuk vind is het speelgoedsoldaatje dat bovenop de kaart geplakt is met glitterplakband dat toch op een subtiele manier laat denken aan een pleister. Voor veel mannen wellicht ook direct een leuke herinnering aan hun kindertijd, toen de liefde nog niet zo ingewikkeld was.

valentijnsdag ideeen valentijnskaart

3. Twee lovebirds in een potje

Hoe schattig is dit Valentijnsdag idee dan? De materialen van dit cadeautje moeten niet zo lastig te vinden zijn. Een glazen pot kun je kopen bij een zaak als Xenos (kun je gelijk een stukje stof, lint en de vogeltjes halen), maar een grote, lege pot mayo is net zo goed! Het minitakje zoek je in de tuin of op straat. Mocht je geen klein stukje mos in de natuur kunnen vinden, dan kun je dit bijvoorbeeld bij de bloemist halen. Het takje met de lovebirds hang je zo te zien op aan een doorzichtig draadje, dat door het dekseltje hangt. Super cute!

valentijnsdag ideeen lovebirds

Bron: House of Humble

4. Valentijnscadeau voor Oma of Opa

Valentijnsdag is niet alleen voor geliefden; je mag ook tegen papa, mama, opa, oma, ooms, tantes, enz. zeggen dat je van ze houdt. Deze valentijnsfoto is wat mij betreft perfect daarvoor, want wie smelt niet bij deze aanblik? Wil je hier zelf mee aan de slag met je kids, dan kun je voor het vastplakken van de hartjes bijvoorbeeld posterbuddies gebruiken. Dat lijkt een beetje op kneedbare ‘kauwgom’, die je weer net zo makkelijk van de muur verwijdert.

valentijnsdag cadeau oma

Bron: workmanfamily.typepad.com

5. Valentijn post-it love

We blijven nog even doorplakken. Dit Valentijsdag idee benodigt enig denkwerk vooraf, maar is zeker een leuke verrassing als de ontvanger in de spiegel kijkt. Dus moet jij ’s ochtendsvroeg nog eerder de deur uit dan jij je partner ziet? Ga dan lekker plakken.

valentijnsdag ideeen postits

Bron: thehouseofhendrix.com

6. De papieren waarzegster

Ken je dit spelletje nog van vroeger? De papieren waarzegster vertelt jou het antwoord op je liefdesvraag. Eerst zeg je hoe vaak de waarzegster open en dicht geklapt moet worden. Vervolgens noem je een cijfer op en achter het matchende vakje zit een lieve uitspraak. Hier vind je de free printable, maar je kunt natuurlijk ook zelf wat in elkaar knutselen voor jouw Valentijn aan de hand van het voorbeeld.

valentijnsdag ideeen spel

7. Tweeënvijftig redenen waarom je van hem of haar houdt

Waarschijnlijk zeg je wel vaak tegen jouw liefie dat je gek bent op hem of haar, maar heb je weleens vertelt waardoor dat komt? Het zit hem vaak in de kleine dingetjes, zoals het doen van de vaat. Het wegbrengen van de kids naar school, ook al was het ‘jouw beurt’. Of dat hij je dagelijks vertelt hoe mooi je bent. Schrijf het op een kaartspel en bundel al je 52 redenen samen tot een boekje. Een heel persoonlijk valentijnscadeau dat niet snel vergeten zal worden.

valentijnsdag kaartspel

Bron: positivelysplendid.com

8. Valentijnsdag ideeën voor de zoetekauw

De liefde gaat door maag wordt weleens gezegd. Met de onderstaande Valentijnsdag ideeën maak je er een echt feestje van.

valentijnsdag ideeen snoep

valentijnsdag ideeen snoepkrans

9. Het hele jaar Valentijn dates

Waarom je Valentijn maar één keer per jaar verrassen? Dit Valentijnsdag idee kwam ik tegen op thebabesruth.com en vind ik persoonlijk super leuk. Als je een nieuwsgierige partner hebt, is dit namelijk geniaal. Hij/zij blijft het hele jaar benieuwd naar wat de volgende date gaat brengen. Je kunt het aantal dates zo groot maken als je zelf wilt: één keer per maand, één keer per week, elk nieuw seizoen…

valentijnsdag date ideeen

10. Romance to the max

Schuilt er een echte romanticus in jou en houd je wel van groots uitpakken? Laat je dan inspireren door onderstaande foto van de open haard. Met een goed glas wijn en een romantisch muziekje erbij, kan je avond eigenlijk al niet meer stuk bij het haardvuur.

valentijnsdag ideeen open haard

Meer leuke Valentijnsdag ideeën vind je op het Pinterest account van Kleurvol Wonen.

Een fijne Valentijnsdag allemaal…

Kleurvol Wonen interieurstudio

Wil jij meer inspiratie?

Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief met leuke stylingtips, video’s en weetjes!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Laat een reactie achter