Tafel opknappen: het verhaal van Beauty and the Beast

Tafel opknappen

Meubels opknappen is tegenwoordig weer helemaal in. Hoor jij ook niet steeds vaker om je heen dat vrienden, kennissen of familieleden een oud meubelstuk zoals een tafel, stoel of kast hebben gepimpt? Gek vind ik dat ook niet, want er zijn zo veel oude meubels die met bijvoorbeeld een likje verf weer als nieuw uit zien. Kleurvol Wonen staat natuurlijk helemaal achter deze trend. In dit blog neem ik je mee in het verhaal van Beauty and the Beast. Nee, niet het sprookje, maar het verhaal over hoe ik door een oude tafel opknappen, hem weer een echte beauty maakte.

Stappenplan tafel opknappen

Nadat ik de tafel had opgehaald, was het tijd om deze grondig te inspecteren en te besluiten hoe ik de tafel precies zou gaan opknappen. Ik besloot het volgende te doen:

  1. tafel ontwerp bepalen
  2. tafel schuren
  3. tafel verven
  4. pop art afbeelding aanbrengen

1. Tafel ontwerp bepalen

Het ontwerp bepalen is vooral een creatief proces. Ik wilde graag een tafel opknappen die er bijzonder uit zou zien, maar die niet te gek veel kleuren zou hebben. Dan zou het mooi staan in vele inrichtingen. Daarom besloot ik dat de tafel zwart-wit zou worden en dat ik er een pop art afbeelding van film en fashion icoon Audrey Hepburn erop zou schilderen.

2. Tafel schuren

Deze tafel opknappen zou mislukken als ik hem niet grondig zou schuren. Daarvoor heb ik hem met mijn gloednieuwe schuurmachine onder handen genomen. Eerst met een grove korrel om de meeste diepe putjes en krassen eruit te halen. Daarna met een fijne korrel voor een gladde afwerking. De laatjes moest ik helaas verwijderen, aangezien hier scheurtjes in zaten.

3. Tafel verven

Toen begon het leukere werk: de tafel verven. Eerst heb ik een grondlaag aangebracht. Op het blad een witte grondlaag en op de poten een grijze grondlaag. Toen deze droog waren, heb ik twee lagen witte houtverf op het blad aangebracht en twee lagen zwart op de poten.

4. Pop art afbeelding aanbrengen

De tafel zag er nu alweer goed uit, nu hij glad geschuurd en opnieuw geverfd was. Maar eerlijk is eerlijk, zo zou je hem ook in een meubelwinkel kunnen vinden. Daarom was de Audrey Hepburn afbeelding de kers op de taart. Eerst heb ik met potlood de contouren aangebracht. Vervolgens heb ik deze ingekleurd met dezelfde zwarte verf als op de poten.

The Beast werd The Beauty!

Na deze transformatie is de oude, lelijke tafel een echt plaatje geworden. Ik ben trots op deze Beauty: de Audrey Hepburn tafel in pop art stijl.

Kleurvol Wonen interieurstudio

Wil jij meer inspiratie?

Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief met leuke stylingtips, video’s en weetjes!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Laat een reactie achter