Spaanse paella recept met chorizo voor de snelle koker

spaanse paella recept met chorizo

Zin in Spaanse paella met chorizo, maar geen zin om uren in de keuken te staan of verschillende supermarkten af te moeten struinen naar alle ingrediënten? Dan zit je met dit Spaanse paella recept goed. Super eenvoudig te maken én alle ingrediënten vind je bij de lokale supermarkt. Zo kun je super snel smullen van je eigen gemaakte Spaanse paella!

Ingrediënten Spaanse paella voor 4 personen

  • 1 pakje gele rijst (325 gram)
  • olijfolie
  • 3 tot 4 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 1 chorizo worst (250 gram)
  • 4 tomaten
  • 1 rode peper
  • 1 gele en 1 groene paprika
  • zwarte peper en zout
  • eventueel limoen- of citroensap
  • 1 zak rucola sla (75 gram)

Het Spaanse paella recept in stappen

1. Rijst koken

Zet ruim water op het vuur voor de rijst. Wacht tot het water kookt en voeg dan de rijst toe. Kook vervolgens zoals aangegeven op de verpakking.

2. Ingrediënten voorbereiden

Pel ondertussen de knoflookteentjes en snijd de uiten in stukjes. Ontdoe de chorizo worst van het velletje, snijd er plakjes van en snijd de plakjes vervolgens in blokjes. Was de tomaten en de paprika’s. Snijd ook deze in blokjes. Was de rode peper, verwijder de pitjes en snijd fijn.

3. Ingrediënten wokken

Fruit de uien met de geperste knoflook met 2 eetlepels olijfolie in een wok. Voeg daarna de blokjes chorizo toe. Je hoeft geen extra olie toe te voegen, doordat de chorizo veel vet bevat. Bak het geheel ongeveer 3 minuten. Doe nu de tomatenblokjes en de klein gesneden peper erbij. Bak ongeveer 2 minuten. Voeg als laatste de paprika toe en bak deze kort mee, zodat het zijn knapperige smaak behoudt. Breng de Spaanse paella op smaak met wat peper en zout. De liefhebber voegt nog wat vers limoensap of citroensap toe aan dit paella recept.

4. Spaanse Paella opdienen

Meng zodra alles klaar is, de rijst door de pan met groenten en chorizo heen. Leg op ieder bord een bedje van rucola sla en leg de Spaanse paella er bovenop. Serveer het bord direct en smullen maar!

Variatietip Spaanse paella recept

Vervang de chorizo met 400 gram roze garnalen. Ook lekker is om zowel chorizo als garnalen door je Spaanse paella te doen (125 gram chorizo en 200 gram roze garnalen). Gebruik je garnalen? Voeg deze dan pas gelijk met de paprika toe.

Sangria

Serveertip

Serveer je huisgemaakt paella met een glas ijskoude Sangria vol vers fruit. En vergeet niet een Spaans muziekje op te zetten. Dan is deze feestmaaltijd pas echt compleet!

Over de auteur
Dionne Breure
Dionne Breure

Eigenaresse, creatief productontwikkelaar en tekstschrijfster voor kleurvolwonen.nl. Ik werk met veel plezier aan nieuwe producten en geef jullie graag inspiratie om meer kleur te geven aan jullie eigen woning!

Laat een reactie achter