Verjaardag, kinderfeestje of iets anders te vieren? Verras je gasten dan met een kleurvolle taart! Met dit regenboog taart recept bak jij (samen met je kinderen of vriendinnen), een taart die er van buiten misschien niet zo speciaal uit ziet, maar die van binnen des te spannender is!
Benodigdheden regenboog taart recept
Een regenboog taart bak je in drie fases: biscuit bodems bakken, botercrème maken en taart versieren. Hiervoor heb je nodig:
Biscuit bodems
- 1 pak biscuit mix (Jumbo)
- 4 eieren (Medium)
- 50 ml halfvolle melk
- Taartvorm (doorsnee 24 cm) (zo mogelijk twee stuks)
- 1 doosje kleurstoffen: blauw, geel en rood (Dr. Oetker)
Botercrème
- 2 zakjes mix voor luchtige botercrème (Jumbo)
- 200 g zachte roomboter
- 250 ml koude melk
Taartversiering
Geheel vrij voor eigen interpretering. Denk aan:
- snoepglitter
- confettisnoep
- decoratiebloemetjes
- parels
Moeilijkheidsgraad: medium
Totale baktijd: 2,5 tot 3 uur
Bekijk onderstaande video uitleg of lees de instructies hier beneden om je eigen regenboog taart te bakken!
Stap 1 Regenboog taart recept: biscuit bodems bakken
Verwarm de oven voor (Elektrische oven 180°C, Hetelucht oven: 160°C).
Mix de Jumbo biscuitbodem mix zoals aangegeven op de verpakking. Zodra deze klaar is, verdeel je het biscuitdeeg over drie kommen (overal ⅓ van de mix in gieten). Dan is het nu tijd om het beslag in ieder kommetje een andere kleur te geven met de kleurstoffen stiften: rood (roze), blauw en geel.
Je gaat drie beslagen nu één voor één bakken (Als je oven groot genoeg is en je hebt twee bakvormen van 24 centimeter doorsnee, dan kun je er twee tegelijk bakken). Doe eerst bakpapier op de bodem van de bakvorm en smeer de zijkant in met roomboter. Zo zal het beslag niet gaan plakken aan de bakvorm.
Giet nu het roze, blauwe of gele beslag erin en zet in de oven. Bak 15 tot 20 minuten (omdat je niet al het beslag in één keer bakt, moet je de baktijd flink naar beneden bijstellen i.v.m. wat op de verpakking staat). Prik met een prikker in het midden van de biscuitbodem om te testen of het gaar is (de prikker moet er droog uit komen). Nog niet gaar? Laat dan nog heel even door bakken. Laat afkoelen alvorens je de bodem uit de vorm haalt.
Stap 2 Regenboog taart recept: botercrème maken
Tussen alle drie de lagen van de regenboog taart en aan de buitenkant van de regenboog taart, komt botercrème. Mix eerst de botercrème zoals aangegeven op de verpakking. Verdeel het daarna over drie kommen in de verhouding: ¼, ¼ en ½. De twee kleinste kommetjes kleur je roze en rood met de kleurstof.
Tijd om de bodems op elkaar te stapelen!
- begin met de blauwe bodem.
- verdeel hierover de roze botercrème (bijvoorbeeld met een rubberen spatel of soeplepel)
- leg de gele bodem hier bovenop en druk zachtjes aan
- verdeel hierover de blauwe botercrème
- eindig met de gele bodem bovenop
Om het geheel makkelijker op elkaar te kunnen stapelen en om te zorgen dat de botercrème op zijn plek blijft, kun je dit proces in de taartvorm uitvoeren.
Verdeel nu de witte botercrème over de zij- en bovenkant van je regenboog taart.
Stap 3 Regenboog taart recept: taart versieren!
Tijd voor het (misschien wel leukste) gedeelte van het regenboog taart recept: het versieren van de taart. Je kunt hier naar hartenlust eetbare taartdecoratie op leggen. Maak bijvoorbeeld een regenboog met snoepglitter, strooi random allerlei gekleurde snoepdecoratie erop of leg er een aantal decoratiebloemetjes en parels op.
Je regenboog taart is nu klaar om lekker van gesmuld te worden. Eet smakelijk!