Paasdecoratie: kies je nostalgisch of modern?

Het is weer bijna zover, Pasen! Een leuke tijd van het jaar, waarin je natuurlijk niet kunt achterblijven met wat leuke paasdecoratie in je huis. Voor mijn verjaardag kreeg ik een aantal DIY paasdecoratie cadeautjes. Eentje daarvan is super modern, de andere lekker nostalgisch.

Moderne paasdecoratie: eigen paashaas punniken

Van mijn vriendin, en collega creatieveling, kreeg ik een doe-het-zelf pakket ‘eigen paashaas punniken’. Zoals je op de foto’s hieronder ziet, is het abstract paashaas hoofdje. Dit pakket is te koop bij Byzonder Verkeert, mocht je er zelf mee aan de slag willen gaan. Het pakket wordt geleverd met alle materiaalbenodigdheden en patroon voor de paashaas en een paasei.

Paasdecoratie modern

paasdecoratie modern

Hoe werkt het?

Je start met het aanbrengen van de wol op de punnikmolen. Vervolgens maak je een lange sliert door rond te punniken. Hoe meer ervaring je hiermee hebt, hoe sneller het zal gaan, maar je bent ongeveer twee tot drie uur bezig hiermee. De sliert wordt vanzelf hol, waardoor je er eenvoudig ijzerdraad doorheen kunt halen. Vervolgens buig je de sliert met ijzerdraad in de vorm van het 3D paashaas hoofd. In een middag of avond maak je met dit pakket dus zeer unieke en moderne paasdecoratie om de blits mee te maken.

Nostalgische paasdecoratie: de paastak

Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar als ik aan het Pasen van vroeger denk, dan denk ik aan het maken van een paastak. Gezellig een uurtje met mijn familie samen een decoratieve tak maken. Voor mijn verjaardag kreeg ik van een nicht een aantal paasversiersels om een paastak van te maken: van eitjes, tot paashazen en kippen. Met wat wol erbij en een leuke vaas, brengt dit de nostalgie terug van Pasen.

paasdecoratie nostalgisch

paasdecoratie nostalgisch

Hoe maak je je eigen paastak?

Sprankel een aantal kronkeltakken bij elkaar (ik heb ze uit de achtertuin van mijn ouders). Vind je ze niet in de natuur, dan kun je ze vaak wel op de markt verkrijgen of bij de bloemist/tuincentrum. Bindt ze stevig bij elkaar met wat ijzerdraad en een tang. Gooi wat aarde in de bloempot of vaas waarin je de paastakken wilt zetten, voor extra stevigheid. Als het goed is, kun je de kale paastak nu rechtop in een vaas of bloempot zetten. Hang nu naar hartenlust paasversiersels in de takken. Voor een leuke twist, draai je wat wol om de takken heen en plak je het uiteinde vast met (doorzichtig opdrogende) plaksel. Meer heb je niet nodig om dat nostalgische paasgevoel tot uiting te brengen.

Ik ben benieuwd, ga jij voor moderne of nostalgische paasdecoratie?

Kleurvol Wonen interieurstudio

Wil jij meer inspiratie?

Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief met leuke stylingtips, video’s en weetjes!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Laat een reactie achter