New in town: foto op textielposter

Foto’s laten afdrukken op een canvas schilderij doen we al jaren. Maar ken je ook al de gepersonaliseerde textielposters? Met jouw eigen foto op een textielposter, maak je eenvoudig een super unieke wanddecoratie. Ik ben fan! Maar hoe zorg je ervoor dat jouw foto op textielposter perfect matcht in je woning?

foto op textielposter zonnige look

Deze foto op textielposter heb ik gemaakt via studentendrukwerk.nl. Het leuke eraan vind ik het speelse karakter. Je foto of afbeelding wordt namelijk afgedrukt op een canvas poster en die klem je tussen magnetische, houten latjes in. Het geheel hangt met een dun touwtje aan de muur. Lekker nonchalant dus. En de kleuren komen op de canvas poster ook nog eens ontzettend mooi naar voren.

Zo maak je de perfecte foto op textielposter

Als je een plekje aan de wand wilt opvrolijken met een mooie foto op textielposter, dan zijn er een aantal dingen waar je aandacht aan kunt besteden om een prachtig resultaat te bereiken.

Tip 1: Het juiste materiaal

Welke uitstraling wil je bereiken in de ruimte? Ik ging voor een zonnige, tropische uitstraling. Er lag al een ‘beachlook’ laminaatvloer in de ruimte en daar wilde ik op verder bouwen. Daarom vind ik de nonchalante textielposter met de houten latjes perfect.

foto op textielposter voorbeeld

Kijk dus heel goed of een foto op textielposter de juiste keuze is. Wil je liever voor een industriële look gaan, kijk dan bijvoorbeeld eens naar een foto op aluminium. En verder kun je ook denken aan de materialen hout, dibond, kurk, forex of karton.

Tip 2: De juiste foto

Voortbordurend op bovenstaande; de foto die je kiest heeft natuurlijk ook een enorme invloed op de uitstraling van het geheel. Voor die zonnige uitstraling, ging ik voor een foto van mijn huwelijksreis, midden op zee. Het was de perfecte dag, waaraan ik nu iedere dag herinnerd wordt door deze unieke wanddecoratie. Heerlijk!

Tip 3: Zet je er een tekstje op?

Vaak is het ook mogelijk om de foto op te leuken met een eigen tekst of wat cliparts (tekeningetjes). Misschien was het niet persé nodig, maar ik vond het in mijn geval toch erg leuk om er een klein tekstje op te zetten ‘Let’s start our adventure’. Want ondanks dat we al jaren samen waren, voelde de huwelijksreis als de start van een nieuw avontuur nu we als man en vrouw door het leven gaan.

Een aantal tips rondom het lettertype dat je gebruikt:

  • Verschillende lettertypes hebben een verschillende uitstraling. Het lettertype dat ik koos is speels, en past daarom goed bij de sfeer die ik wil neerzetten. Maar je hebt bijvoorbeeld ook heel sierlijke, grove of hoekige lettertypes. Neem dus even de tijd om het juiste lettertype te vinden.
  • Welke kleur tekst komt het beste naar voren? De standaard tekstkleur is meestal zwart, maar ik koos voor wit, omdat dit de tekst duidelijker te lezen maakte op de achtergrond. Bovendien vond ik witte tekst veel minder hard overkomen in het geheel.
  • Check ook goed wáár je de tekst plaatst. Als het als bijschrift bedoeld is, dan doe je er goed aan om deze bovenaan of onderaan de poster te plaatsen, zodat de meeste aandacht blijft uitgaan naar de foto zelf. Gaat het met name om de tekst zelf? Zet deze dan lekker centraal. Een textielposter leent zich namelijk ook heel goed om een leuke quote op te zetten! (Foto’s zijn dan wellicht zelfs overbodig).

lettertype foto op textielposter

Tip 4: Het formaat van je foto op textielposter

Last, but zeker not least: controleer heel goed welk formaat het mooiste staat op de plek waar je de textielposter wilt hangen.

  • Let op dat je hem niet te klein bestelt. Hij moet namelijk in verhouding staan tot de muur waar je hem ophangt. A2 klinkt misschien groot, maar boven een bank valt hij bijvoorbeeld al gauw in het niet. Tenzij je hem combineert met andere leuke muurdecoratie.
  • Zorg ervoor dat de poster ook niet te groot is. Als vuistregel kun je aanhouden dat het meubelstuk dat eronder staat nooit kleiner mag zijn dan de wanddecoratie erboven. Anders voelt het niet in balans.
  • Kun je het formaat moeilijk inschatten? Haal dan een rol schilderstape tevoorschijn en plak het formaat dat je voor ogen hebt eens op de muur. Dan zien je al gauw of het goed is, of dat je toch een maatje groter of kleiner moet kiezen.

Ben jij ook zo enthousiast over deze unieke wanddecoratie? Dan weet ik zeker dat je met bovenstaande tips een prachtige foto op textielposter maakt! Foto’s van je creaties zijn meer dan welkom als reactie op dit bericht!

Kleurvol Wonen interieurstudio

Wil jij meer inspiratie?

Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief met leuke stylingtips, video’s en weetjes!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Laat een reactie achter