Kleur- en interieurtrends 2019 #3: Spice up your world

De 3 meest gemaakte fouten bij een schilderij ophangenHoud jij van interieurdesign en spicy food? Dan kan jouw geluk niet op! Één van de drie woontrends van 2019 is namelijk Spice up your world, aldus de NIA Academie (specialist in marktgericht interieuronderwijs). Ik volgende tijdens de VT wonen&design beurs 2019 een powerclass van NIA over de kleur- en interieurtrends van aankomend jaar. Laat je door dit blog informeren en inspireren over de trendy verfkleuren van 2019 en lees tips over hoe je deze kleur- en interieurtrend in je eigen huis kunt toepassen.

kleur- en interieurtrends 2019 - spices

Eten is al langere tijd een echte inspiratiebron binnen de mode en in 2019 krijgt het ook een echt prominente plek in de wereld van interieurdesign. Deze kleur- en interieurtrend laat zich namelijk inspireren door de prachtige kleuren van kruiden. Het zijn krachtige accenten voor zowel lichte als donkere interieurs. Er mag veel gebruik gemaakt worden van zachte materialen, warme materialen, glas en mooie dessins.

Verfkleuren passende bij deze trend

Deze trend kenmerkt zich door vijf spicy kleuren uit het Histor assortiment:

  • Luxe
  • Grafiet
  • Rout
  • Robijnrood
  • Zwart
trendkleuren 2019 - spice up your world

Kleurenpalet ‘Spice up your world’

Hoe vertaalt zich dit naar het interieur?

Deze spicy kleuren zie je binnen deze trend onder andere terug in de tafelstyling, zoals het bestek en de borden. Daarnaast kun je denken aan zachte, warme materialen, zoals een groot kleed of wollen muurhanger aan de muur. Dit heeft naast een akoestische werking ook een gevoel van geborgenheid en warmte.

Hoe prachtig een wandkleed kan zijn, liet Mila Novo (milanovo.com) zien tijdens de VT wonen&design beurs 2019. Daar konden we in de Stijlvol Wonen stijlstudio genieten van een innemend, handgemaakt kleed. Hiermee heb je geen schilderij meer nodig voor aan de wand. Helaas heb ik geen foto genomen en moeten  we het doen met een foto van de folder… Of bezoek de website van Mila even.

kleur- en interieurtrends 2019 - wandkleed

Foto genomen van de Stijlvol Wonen brochure – speciale beurseditie, meegenomen van de VT wonen&design beurs 2019

Ook zien we veel mooie dessins, bijvoorbeeld in prachtig behang. Daarnaast mogen er ook volop glanzende materialen gebruikt worden. Denk daarbij aan glanzende koffiekannen, shiny bijzettafeltjes of glimmende hanglampen.

Persoonlijk word ik helemaal vrolijk van dit retro design van homeishome.nl, waar de spicy kleuren en vrolijke dessins je om de oren vliegen. Deze woonwinkel heeft dit jaar het thema ‘Spice up your interior’ en daarmee slaan ze de spijker op hun kop!

kleur- en interieurtrends 2019 - spicy kleuren

Foto genomen van de folder van homeishome.nl brochure, meegenomen van de VT wonen&design beurs 2019

Je kunt, zoals in de foto hierboven, ervoor kiezen om verschillende spicy kleuren met elkaar te combineren voor een echt pittig interieur. Of maak een duidelijk statement door voor één kleur te gaan zoals de stijlstudio die we hieronder binnen wandelden op de beurs.

kleur- en interieurtrends 2019 - spice up your world

Foto genomen op de VT wonen&design beurs 2019

Spiced honey

Leuk weetje: de kleur van het jaar van verfspecialist Flexa, is ‘spiced honey’, wat natuurlijk ontzettend goed binnen deze kleurtrend past. Het merk Histor kiest daarentegen voor de kleur ‘nachtwacht’, geheel binnen kleur- en interieurtrend 1: A darker shade of pale. Spiced honey heeft aldus flexa ‘een warme ondertoon van amber die mooi aansluit bij het thema ‘Let the Light in. Het is een vriendelijke kleur die je een goed gevoel bezorgt en tegelijk ook een kleur die je oppept en energie geeft.’ En daar ben ik het helemaal mee eens.

Ook benieuwd naar de andere kleur- en interieurtrends van 2019? Bekijk dan ook:

Kleurvol Wonen interieurstudio

Wil jij meer inspiratie?

Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief met leuke stylingtips, video’s en weetjes!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Laat een reactie achter