Kinderkeuken pimpen? 5 tips voor een prachtexemplaar

kinderkeuken pimpen voor en na resultaat

Voor mijn dochters eerste verjaardag had ik een houten speelgoedkeuken op het oog. In het kader van milieuvriendelijkheid (maar ook omdat ik er veel plezier aan zou beleven), besloot ik een Petite Amélie keuken te restylen.  Wil jij ook een kinderkeuken pimpen? Check dan zeker deze 5 handige tips! (Ook fijn voor als je een Ikea Duktig kinderkeuken wilt pimpen)

Tip 1: Bepaal eerst je kleurenpalet

Kinderen houden van kleur en het is daarom leuk om de verschillende onderdelen van de kinderkeuken een ander kleurtje te geven. Wil je het voor jezelf niet te bont maken? Zorg er dan voor dat je maximaal 3 kleuren kiest. Geen idee welke kleuren je het keukentje wilt verven? Kijk dan eens naar de ruimte waarin je kleine straks gaat kokkerellen. Komt het keukentje bijvoorbeeld in de woonkamer te staan, dan kun je ervoor kiezen om kleuren te nemen die reeds in de woonkamer te zien zijn.

Ik koos voordennenappelrood als basiskleur en combineerde dit met zachtroze en goud om de kinderkeuken te pimpen.

Tip 2: Combineer verschillende materialen

Ga je een kinderkeuken pimpen? Dan kun je natuurlijk de verfkwast over het hele keukentje halen. Maar hoe leuk is het als het keukentje bijvoorbeeld houten zijkanten of een marmeren blad krijgt? Dit effect bereik je makkelijk met meubelfolie. Bubbels in de folie voorkom je door middel van met een (bank)pasje over de folie te strijken wanneer je deze op het kinderkeukentje plakt.

kinderkeuken opknappen met meubelfolie houtprint

Daarnaast kun je ook eens denken aan speciale krijtbordverf, magneetverf of metallic verf om je speelkeukentje te pimpen. Of wacht dacht je van behang, kleine mozaïektegels of kralen tegen de achterwand?

Tip 3: Tref de juiste voorbereidingen

Als je een tweedehands kinderkeuken gaat pimpen, dan kun je ervan uit gaan dat deze wat gebruikssporen en vlekken zal hebben. Check daarom welke voorbereidingen je moet treffen. Als je bijvoorbeeld gaat verven of meubelfolie wilt aanbrengen, is het belangrijk dat je de oppervlaktes goed reinigt (bijvoorbeeld met St. Marc verfreiniger). Daarna schuur je de oppervlaktes op met schuurpapier en verwijder je vervolgens het stof. Vergeet ook niet zo mogelijk onderdelen te demonteren, dat is wel zo makkelijk als je ze gaat verven.

kinderkeuken pimpen voorbereidingen treffen

Breng daarna, wanneer nodig, eerst een laag grondverf aan en vervolgens twee lagen van de gewenste kleur. De randjes verf je overigens met een kwast, maar de rest verf je met een lakroller voor een mooi egaal resultaat. Let op: tussen verflagen door moet je ook altijd licht opschuren.

Tip 4: ook kraantjes of handgrepen kun je pimpen

Het kraantje van mijn Petite Amélie keuken was zilverkleurig, maar ik wilde graag een goudkleurige kraan en handgrepen. Daarom kocht ik een bus gouden spuitlak (én spuitlak met grondverf) en spoot ik hem eenvoudig over.

Ook jij kunt dit doen. Hoe? Schuur eerst de kraan en handgrepen op met schuurpapier. Breng dan 1 of 2 lagen grondverf aan (tip, maak wat gaatjes in een doos waarin je de kraan rechtop kunt zetten voor het spuiten). I.v.m. de spuitnevel doe je dit het beste buiten én met een mondkapje op. Breng vervolgens nog 2 lagen spuitlak in de gewenste kleur aan. Vergeet niet tussen de lagen door de verf lichtjes op te schuren!

speelgoedkeuken kraan en handgrepen spuiten met spuitverf

Handgrepen kun je ook vervangen met nieuwe greepjes of deurknoppen. Of maak stoere leren handgrepen van een oude riem (check hier de DIY leren handgrepen maken).

Tip 5: een kinderkeuken pimpen kun je ook laten doen

Ben je niet zo handig of heb je geen tijd, maar wil je een tweedehands speelkeukentje nog een ronde laten meegaan? (Tip, ook leuk om cadeau te doen aan een ander kindje wanneer je eigen kind er te groot voor is geworden) Dan maak ik er graag een bijzonder exemplaar van! Stuur me gerust een berichtje via de Meubel Opknapservice met daarin je wensen en een foto van het kinderkeukentje. Dan bespreken we samen hoe het keukentje eruit komt te zien en ga ik voor je aan de slag!

Ik wil mijn speelgoedkeuken laten pimpen

kinderkeuken pimpen petite amelie

Kleurvol Wonen interieurstudio

Wil jij meer inspiratie?

Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief met leuke stylingtips, video’s en weetjes!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Laat een reactie achter