Kersttakken met verlichting tegen budgetprijs maken

kersttakken met verlichting

Kerst is al duur genoeg, daarom is het slim om zelf je versieringen in elkaar te knutselen. Wat dacht je van kersttakken met verlichting, tegen een budgetprijsje?

Benodigdheden voor het maken van kersttakken met verlichting

Bosje van takken

Easy, sprokkel takken bij elkaar in het bos. Of gebruik de takken die in het najaar gesnoeid zijn en langs de kant van de weg liggen (zoals ik heb gedaan). Let erop dat de kersttakken ongeveer dezelfde lengte hebben (in het voorbeeld zijn ze plusminus 120-130 cm).

Prijs: €0,-

Kerstlampjes, mini kerstballen, haakjes, lint, schaar en touw

50 kerstlampjes zijn genoeg. Kies het liefst voor lint met ijzerdraad aan de zijkanten zodat je mooie bogen in de strik kunt maken.

Prijs: €4,93

Kersttakken met verlichting

Aan de slag met de kersttakken!

Start met het vormen van een net bosje takken. Neem telkens zo’n 8 takken en bundel ze samen in een ietwat draaiende beweging. Bouw zo een volle bos takken. Zorg ervoor dat de takken onderaan de grond raken.

kersttakken met verlichting

Bind er nu stevig een touw omheen, op . Zpagetti garen leent zich uitstekend hiervoor, omdat het een beetje mee rekt. Dat maakt het eenvoudiger om de takken nog iets te bewegen, mochten ze niet helemaal de grond raken.

Kersttakken met verlichting lampjes

Vlecht vervolgens de lampjes door de kersttakken. Vlecht ze alleen door het bovenste gedeelte. Je zult zien dat de draad van de kerstlampjes nu nog erg goed te zien is. Wil je dit verbergen, bind dan nog wat takken om het bestaande bosje heen en knoop weer vast met wat touw (zpagetti garen). Ziet er stukken mooier uit, nietwaar?

Kersttakken met verlichting lintje

Je kersttakken met verlichting zijn al bijna klaar. Knip een stuk lint af en bind deze precies om het touw dat de takken bij elkaar houdt. Maak er een grote strik in en zet de bogen bol met het ijzerdraad in het lint.

Kersttakken met verlichting kerstballen

Hang met kerstbalhaakjes de kerstballetjes in de kersttakken. Het idee was om grote en kleine kerstballen met elkaar te combineren, maar uiteindelijk heb ik gekozen voor alleen maar kleine ballen. De grote ballen waren naar mijn mening te grof voor de kersttakken. De haakjes kun je met een platte knijptang makkelijk om de takken heen draaien, zodat de ballen goed op hun plek blijven hangen.

kersttakken met verlichting

Je zelfgemaakte budget kersttakken met verlichting zijn klaar. Leuk bij zowel daglicht als in het donker!

kersttakken met verlichting

Kleurvol Wonen interieurstudio

Wil jij meer inspiratie?

Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief met leuke stylingtips, video’s en weetjes!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  2 Reacties
 1. comment-1196

  Gre

  Ziet er heel leuk uit.

  Beantwoorden
  • Dionne Breure - Kleurvol Wonen

   Dionne Breure-Dullens

   Hoi Gre, dankjewel 🙂 Ga je er ook mee aan de slag? Succes en alvast fijne feestdagen! Groetjes, Dionne

   Beantwoorden
Laat een reactie achter