Interieur inspiratie en tips voor 2016

interieur inspiratie

Wil jij graag interieur inspiratie opdoen? Kleurvol Wonen inspireert je graag, want iedereen kan wel eens goede tips en voorbeelden gebruiken!

Interieur inspiratie 2016

Elk jaar zien we weer nieuwe woontrends opduiken. Wat zijn de meest opvallende trends van 2016?

Trend 1: zachte, ronde vormen in interieur

Dit jaar zien we dat veel zachte, ronde vormen in het interieur gebruikt worden. Geen hoekige strakke vormen meer dus, en dat is gunstig voor kleinere ruimtes, want ronde vormen nemen net wat minder ruimte in.

interieur inspiratie ronde vormen

Trend 2: haak- en breiwerk continueert

Veel haak- en breiwerk van wol heeft zijn weg gevonden binnen het Nederlandse interieur.

Deze trend begon al in 2015. We zien sinds die tijd behoorlijk wat breisels in het interieur terugkomen. Want denk je bijvoorbeeld van al die gehaakte ottoman krukjes en gebreide poefs die je regelmatig tegenkomt? Je ziet het ook terug in wanddecoratie, bijvoorbeeld in muurhangers in allerlei maten en vormen.

interieur inspiratie haken en breien

Trend 3: cactussen veroveren Nederland

Cactussen zijn weer helemaal hip. Waar ze een aantal jaren geleden nog een wat oubollig imago hadden, kan de cactus nu bijna niet meer ontbreken aan je interieur. Niet alleen als echte plant, maar ook als kaars, speldenkussen of gehaakte (ja, dit sluit aan op trend 2!) vetplant. In mijn blog De cactus mag weer gezien worden doe je leuke interieur inspiratie op met cactussen.

interieur inspiratie cactus

Trend 4: planten in de lucht

Planten hoeven tegenwoordig niet meer per se in een pot te staan op de grond, een tafel of de vensterbank, maar hangen er mooi bij in macrame plantenhangers van allerlei soorten materiaal. Van touw, tot t-shirtstof tot katoen. Deze trend is ook kenmerkend voor de jaren zeventig, lekker retro dus.

interieur inspiratie plantenhangers

Trend 5: industriële trend zet zich voort

Ook de industriële trend zet zich voort in 2016. Loopt bijvoorbeeld maar een Loods 5 binnen en je wordt zowat dood gegooid met banken, lampen, klokken, etc., in de industriële stijl. Metaal voert in deze trend de boventoon wat betreft materiaal en wordt vaak gecombineerd met leer en hout. Deze stijl past dan ook bij mensen die houden van een industriële look. Tip: bekijk ook eens deze stoere industriële tafellamp.

interieur inspiratie industriele trend

Interieur inspiratie kleur

Zoek jij interieur inspiratie wat betreft kleur, omdat je bijvoorbeeld een ruimte in je woning wilt restylen? Of omdat je bijvoorbeeld gaat verhuizen? Dan is het belangrijk dat je goed nadenkt over de uitstraling die je wilt bereiken met je interieur kleuren. Blauw straalt bijvoorbeeld rust uit, en dat vind je misschien handig voor je kantoorruimte. Van oranje wordt je al gauw vrolijk. Grijs is daarentegen weer lekker neutraal. En paars kies je bijvoorbeeld voor de kamer waarin je graag mediteert.

Lees mijn blog Interieur kleuren, hoe kies je de perfecte kleur voor je inrichting? om meer te weten te komen van het effect van kleur op je gemoedstoestand. Daarnaast lees je hierin ook tips over het combineren van de juiste kleuren en hoe je de ruimtelijkheid van een kamer kunt beinvloeden door middel van kleur.

interieur inspiratie kleurencirkel

Interieur inspiratie blog

Wil je nog meer interieur inspiratie opdoen? Neem dan een kijkje in de wooninspiratie sectie van het blog van Kleurvol Wonen. Hier deel ik regelmatig inspirerende tips en foto’s met je .

Kleurvol Wonen interieurstudio

Wil jij meer inspiratie?

Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief met leuke stylingtips, video’s en weetjes!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Laat een reactie achter