Trick or treat! Zo maak jij de mooiste Halloween pompoen!

halloween pompoen maken

De tijd van griezelen komt er weer aan. Halloween heeft inmiddels een groot deel van Nederland veroverd en is soms zelfs de vervanger van het traditionele SInt Maarten. Dat betekent dat het tijd is om aan de slag te gaan met het maken van Halloween decoratie. En of je nou jong of oud bent, het blijft leuk om een Halloween pompoen te maken. Ik geef je graag een aantal tips om dit jaar de allermooiste pompoen te laten branden.

Wat heb je nodig voor het maken van een Halloween pompoen?

  • Een pompoen. Laat het steeltje zitten en let erop dat deze, net als de pompoen zelf, goed stevig is. Dat geeft aan dat de pompoen is goede staat is en je langer kunt genieten. Let ook op de grootte van de pompoen. Afhankelijk van de afbeelding die je erin wilt maken heb je een grotere of kleinere nodig. Heb je veel details? Dan werkt een relatief grote pompoen makkelijker.
  • Halloween pompoen sjabloon. Google een leuk sjabloon of teken zelf met een markeerstift een figuur op je pompoen. Heb je nog maar weinig ervaring? Kies dan een afbeelding met niet al te veel details.
  • Snijgerei en een schepje/lepel. Je kunt online kant-en-klare Halloween pompoen snijsetjes kopen, met daarin één of meerdere pompoenzaagjes, een schepje en schraper, en soms zelfs een prikwieletje om het patroon op de pompoen te markeren. Bij minder gedetailleerde patronen, kom je echter vaak ook al ver met een schilmesje, lepel en schroevendraaier. Het meisje in deze video laat je zien hoe je zelf een pompoenschraper kunt maken.

Hoe ga je te werk?

1. Sjabloon tekenen

Als je een sjabloon gekozen hebt, teken deze dan rechtstreeks op je Halloween pompoen, of print hem uit en plak hem met plakband op je pompoen. In het laatste geval, ga je met een punaise of prikwieltje langs alle lijnen van het sjabloon. Haal je het sjabloon weg, dan blijft de afbeelding in puntjes op de pompoen staan.

2. Pompoen uithollen

Hol vervolgens de pompoen uit. Daarvoor snij je eerst een ‘deksel’ van de pompoen af. Als je het mes een beetje schuin erin steekt, voorkom je dat het deksel krimpt en na een tijdje te klein wordt voor het gat. Vervolgens schep je met een pompoenschepje of lepel al het vruchtvlees uit de pompoen.

Tip: het internet staat vol met lekkere recepten die gemaakt worden met pompoen, dus geen reden om er niet iets lekkers van te maken.

3. Schaduw stukken weg schrapen

Start nu met de gedeeltes waar je alleen de schil van de pompoen wilt weghalen. Dit geeft straks een schaduweffect. Je kunt hiervoor een pompoenschraper of schilmesje gebruiken.

4. Overige stukken uitsnijden

De volgende stap is het uitsnijden van de gedeeltes die helemaal weggesneden mogen worden (waar een gat overblijft). Let op bij gedetailleerde stukken, deze kunnen snel breken als je niet voorzichtig te werk gaat. Hiervoor gebruik je het beste een smalle pompoenzaag of smal mesje. Bewaar de gedetailleerde stukken daarom tot het laatst. De stukken ‘afval’ kun je overigens ook gebruiken, bijvoorbeeld voor het maken van tanden, door ze met een prikker vast te zetten. Van die prikker zie je toch niets!

Gave voorbeelden

In onderstaande video zie je hoe je een Halloween pompoen kunt maken. In drie voorbeelden wordt uitgelegd hoe je bovenstaande stappen uitvoert en een angstaanjagende pompoen met tanden maakt.

Ben je meer in voor een lieflijker resultaat? Bekijk dan deze Disney Halloween pompoen, met Elsa van Frozen erop.

En wil je echt versteld staan? Kijk dan eens welke kunstwerken deze man uit pompoenen snijdt. Echt de moeite waard om even te kijken!

Wat maak jij van je Halloween pompoen? Deel het op Facebook!

Ben jij na het lezen van deze blog aan de slag gegaan en ben je trots op het resultaat? Deel het dan via de Facebookpagina van Kleurvol Wonen. Ik ben benieuwd naar alle creaties!

Kleurvol Wonen interieurstudio

Wil jij meer inspiratie?

Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief met leuke stylingtips, video’s en weetjes!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Laat een reactie achter