Geurzakjes maken in de vorm van een schaapje

geurzakjes maken schaap

Hmmmmm wat is er heerlijker dan wanneer je op je kussen neerploft in bed en deze lekker ruikt? Of kleding die je al een tijdje in de kast liggen en toch lekker fris ruiken… Met een geurzakje maak je plekken in huis een geurig plezier voor je neus. In de winkel kun je doorgaans alleen maar standaard zakjes kopen. Die ruiken misschien wel lekker, maar misschien is het veel leuker om je eigen geurzakjes te maken in de vorm van een schaap. Dan ziet het er ook nog heel schattig uit. Dus wil je je eigen geurzakjes maken, volg dan de stappen uit dit blog.

Duur: ongeveer 45 minuten.

Geurzakjes maken met onze template? De benodigdheden

 • 1 geurbuideltje Robijn
 • 1 zakje piepschuim bolletjes
 • 1 lapje wit katoen
 • Vilt in de kleuren wit, grijs, groen en blauw
 • Kraaltjes in de kleuren blauw en groen
 • 1 naald
 • 6 spelden
 • 1 klosje wit garen
 • 1 sjabloon van het schaap. Template geurzakje schaap
 • Schaar
 • Vloeibare lijm, zoals tacky glue, secondelijm of textiellijm

diy geurzakjes maken benodigdheden

Stappenplan schaap geurzakjes maken

Zelf geurzakjes maken doe je met onderstaand tien stappenplan. Veel plezier!

Knippen en lijmen

 1. Knip de template vormen uit.
 2. Vouw de witte lap katoen met de goede zijden naar binnen dubbel en zet het vast met een paar spelden, zodat het goed op elkaar blijft zitten.
 3. Leg het sjabloon van het schaaplijfje precies op de vouw en trek er met een balpen een dun lijntje langs. Op dit lijntje ga je in stap 8 het schaapje vast naaien.
 4. Knip het lijfje uit. Let op: knip niet op de lijn, maar ongeveer 1 cm buiten de lijn (dus 1 cm groter). Als je de stof open klapt heb je nu 2 lijfjes die aan de onderkant aan elkaar zitten.
 5. Speld het sjabloon van de kop op het grijze vilt. Knip voorzichtig langs de randjes de kop uit. Knip uit het witte vilt de ogen en uit het grijze vilt de pupillen. Plak dit allemaal aan elkaar vast met lijm. Plak vervolgens de kop op het lijfje.
 6. Knip 3 bloemetjes uit het groene vilt en 4 uit het blauwe vilt (waarvan 1 wat kleiner, voor op de kop van het schaap).

geurzakje maken - tekenen

geurzakje maken - knippen

Naaien

 1. Naai de bloemetjes met een kraaltje er bovenop vast aan het lijfje.
 2. Vouw nu het lijfje weer dubbel met de goede zijde van het stof naar binnen en zet vast met een paar spelden. Naai het lijfje vast op de penlijn met de stiksteek. (wat is de stiksteek?) Let op! Laat aan één zijkant 5 tot 7 cm open. Draai het schaapje weer naar de goede zijde.

geurzakje maken - naaien

geurzakje maken - dichtnaaien

Vullen

 1. Vul het schaapje voor de helft met piepschuim bolletjes, stop het geurbuideltje erin en vul verder tot de rand met piepschuim bolletjes. Tip: doe dit boven een grote kom, zodat de bolletjes die ernaast vallen hierin opgevangen worden.
 2. Naai het resterende gat dicht met een oversteek. Vouw van tevoren de randjes naar binnen. En je bent klaar!

geurzakje maken - vullen

Natuurlijk kun je aan de hand van dit stappenplan ook heel veel andere leuke vormen geurzakjes maken. Dus laat vooral je creatieviteit op de loop en deel het op de Facebookpagina van Kleurvol Wonen.

Kleurvol Wonen interieurstudio

Wil jij meer inspiratie?

Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief met leuke stylingtips, video’s en weetjes!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Laat een reactie achter