Geef je huiskamer een mini make-over

Mini huiskamer make-over

Wil jij jouw huiskamer een make-over geven, maar heb je een klein budget? Don’t worry, met deze huiskamer make-over tips creëer je een (budget vriendelijke) nieuwe look!

8 tips voor een huiskamer make-over

1. Koop nieuwe kussenhoezen

Heb je al een tijdje dezelfde bank en ben je er een beetje op uitgekeken? Dan hoef je niet direct naar de meubelzaak om een nieuwe bank te kopen. Ga op jacht naar een paar nieuwe kussenhoezen en combineer je oude kussen eventueel nog met een paar nieuwe kussens, en je hebt gelijk een heel nieuwe uitstraling!

2. Kies nieuw kleurthema woonspulletjes

Je verzamelt door de jaren heen een paar items, zoals bloempotten en theelichthouders, die stiekem het kleurschema in je woonkamer zijn gaan bepalen. Het vervangen van deze paar items, kan het mini huiskamer make-over effect geven waar je naar zoekt. Voor een rustig effect, kies je voor één tot drie kleuren die het nieuwe kleurschema zullen bepalen. Ben je een beetje creatief, dan kun je deze woonspullen wellicht zelf een nieuw kleurtje geven. Een bloempot verven is bijvoorbeeld een creatieve oplossing.

3. Geef één muur een andere kleur

Veel mensen kiezen voor witte muren in hun huiskamer. Dit straalt namelijk rust uit en bovendien is wit makkelijk te combineren met allerlei kleuren. Het verven van één muur kan echter veel warmte brengen in je huiskamer. Kies ervoor om de muur die je in het oog wilt laten springen (bijvoorbeeld de muur waar de tv staat of hangt) een leuk kleurtje te geven en het effect is direct een huiskamer make-over.

4. Wissel het vloerkleed

Heb je een vloerkleed onder de salontafel liggen? Koop dan een tweede en wissel af en toe af. Bijvoorbeeld in de zomer een laagpolige mat met een leuk printje erop en in de winter een dikke, hoogpoli mat (lekker warm voor je voeten). Heb je hier geen budget voor, dan kun je bijvoorbeeld ook in de warme maanden ervoor kiezen om helemaal geen vloerkleed neer te leggen.

5. Verwissel de bankhoes

Kun je bij jouw bank de hoes verwisselen? Kies dan eens nieuwe hoes uit. Het maakt een heel verschil of je bank rood, grijs, zwart of okergeel is.

6. Verf je salontafel

Een andere huiskamer make-over tip is: koop een blik verf en ga aan de slag met je salontafel. Ontvet je tafel, breng een laag grondverf aan en maak af met één of twee lagen verf in de kleur van jouw keuze. Let op: verschillende soorten verf, geven een verschillend effect. Tegenwoordig is bijvoorbeeld krijtverf erg in trek, waarmee je ook een brocante uitstraling kunt bereiken.

7. Vervang je gordijnen

Gordijnen zijn heel bepalend voor de uitstraling van je woonkamer. Hang andere gordijnen op die passen bij je (nieuwe) woondecoratie en klaar is kees!

8. Verplaats je meubels

Vaak staan meubels al jarenlang op dezelfde plek in je huiskamer. Trek een middag uit om eens alles flink te verschuiven. Probeer om de meubelstukken op een geheel nieuwe plek en volgorde te plaatsen. Behalve wat zweet en denkwerk, kost dit je niks.

Ik hoop dat je een aantal goede tips hiertussen hebt zien staan voor je eigen huiskamer make-over. Heb jij je huiskamer een nieuwe look gegeven? Deel dan het resultaat via de Facebook pagina van Kleurvol Wonen.

Kleurvol Wonen interieurstudio

Wil jij meer inspiratie?

Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief met leuke stylingtips, video’s en weetjes!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  3 Reacties
 1. comment-1708

  Vincent Rondwijk

  Wij willen onze muur in de woonkamer ook graag een andere kleur geven. Deze is nu groen en ik ben er op uitgekeken.. De laatste tijd heb ik veel natuurlijke tinten gebruikt in huis en ik denk dat een lichtere kleur daar ook beter bij past.

  Beantwoorden
 2. comment-804

  Marie de Jonge

  Er zijn inderdaad veel simpele manieren om je woonkamer een makeover te geven. Nieuwe kussenhoezen zijn een goede optie. Ook heb ik mijn bank weleens opnieuw laten stofferen. Zo bespaar je geld en maak je een duurzame investering!

  Beantwoorden
 3. comment-9

  Wilma

  Wij hebben laatst onze Beantwoorden

Laat een reactie achter