DIY cadeau: Bloempot met gezichtje

Bloempot met gezichtje resultaat

Is er binnenkort iemand jarig? Ik ben zelf uitgenodigd om de verjaardag van een goede vriendin te vieren. Ze vroeg o.a. om een muntplant in bloempot. Toen kwam ik op het idee om een bloempot met gezichtje te verven en er iets persoonlijks van te maken. Weten hoe? Lees dan verder.

1 Grondlaag aanbrengen

Koop een simpele pot, liefst met een wat ruwer oppervlakte, zoals terracotta. Daar hecht de verf zich het beste aan. Verf nu met een verfroller twee witte lagen. Het kan ook met een bredere kwast. Zorg ervoor dat je verf op terpentine-basis hebt, zodat het bij een regenbui netjes blijft zitten.

Bloempot met gezichtje - grondlaag

2 Gezichten tekenen

Teken op papier enkele voorbeelden van gezichten. Hier door kun je alvast even oefenen en kiezen welke uitdrukking je het leukst vindt. Natuurlijk hoeft het niet allemaal zwart-wit te zijn. Laat je eigen fantasie erop los.

Bloempot met gezichtje - gezicht tekenen

3 Gezicht schilderen

Teken heel voorzichtig met een penseeltje de gezichtjes op de bloempotten. Zorg voor penseeltjes met een smalle, korte punt. Maak de penseeltjes na gebruik direct schoon met terpentine.

Bloempot met gezichtje - gezicht schilderen

4 Randen versieren

Versier de randen of geef de bloempotten met gezichtje bijvoorbeeld bijpassende haren. Let op: verf op terpentine-basis blijft lang nat, voorkom dus dat je met je vingers over geschilderde delen wrijft.

Bloempot met gezichtje - randen versieren

Je bloempotten met gezichtje zijn klaar voor gebruik! Zet er leuke kruidenplanten of bloemetjes in en doe er een mooie strik omheen. Je DIY cadeau zal zeker in de smaak vallen bij de jarige!

Bloempot met gezichtje - resultaat 2

Don´t stop now!

Nog meer ideeën opdoen over het schilderen van bloempotten? Lees dan:

Laat onderaan deze blogpost even weten wat je vindt van mijn DIY tips. En deel je foto’s van je eigen bloempot met gezichtje! Ik ben benieuwd naar alle verschillende uitdrukkingen 🙂

Kleurvol Wonen interieurstudio

Wil jij meer inspiratie?

Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief met leuke stylingtips, video’s en weetjes!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  3 Reacties
 1. comment-2173

  lut spyckerelle

  leuke gezichtjes

  Beantwoorden
 2. Dionne Breure - Kleurvol Wonen

  Dionne Dullens

  Hoi Maureen, leuk om te horen! Ik ben benieuwd naar de foto’s 🙂 Je kunt deze op de facebookpagina van Kleurvol Wonen delen (https://www.facebook.com/kleurvolwonen/), of sturen naar dionne@kleurvolwonen.nl.

  Beantwoorden
 3. comment-285

  Maureen

  Wat superleuk! Ik heb de eerste twee potjes inmiddels op mijn tafel staan! Kan ik hier ergens een foto van uploaden bij jou?

  Beantwoorden
Laat een reactie achter