De cactus mag weer gezien worden!

De cactus mag weer

Is het jou ook opgevallen, de cactus duikt weer steeds vaker op in Nederland! Waar dit prikkelige vetplantje een aantal jaar nog een oubollig imago had, staat de cactus tegenwoordig weer in te pronken in vele huiskamers en openbare plekken zoals hippe koffiehuizen. En niet alleen in een ‘normale’ pot. Lees hier 5 manieren om de cactus in je eigen interieur te gebruiken.

Cactus onder een stolp

Een glazen stolp is natuurlijk heel erg leuk om bijvoorbeeld een taartje op te presenteren, maar ook voor de cactus is een stolp zeker geschikt. Vergeet alleen niet om de cactus  minimaal een keer per week een paar uurtjes frisse lucht te geven.

cactus onder stolp

Beeld: elisabethsmusthaves.com

Helemaal hip: cactus als hangplant

Bloempotten hoeven niet per se te staan. Je kunt ze ook ophangen, bijvoorbeeld met een macramé plantenhanger. Zo kun je jouw cactussen aan het plafond of muur hangen voor een speels effect.

Een verticale plantenwand

Een ander origineel idee dat ik tegenkwam, was een verticale plantenbak vol met allerlei soorten cactussen. In principe heb je alleen maar één bak nodig en vul je naar eigen smaak met verschillende plantjes. Om hoogteverschil te creëren kun je onder de bloempotjes bijvoorbeeld houten schijfjes plakken. Wellicht is dit ietwat minder handig met water geven, maar gelukkig hebben cactussen ongeveer slechts één keer per maand water nodig.

verticale plantenwand

Beeld: www.etsy.com

Cactus in een kopje

Heeft je oma nog van die leuke ouderwetse theekopjes? Of heb je zelf nog wat leuke mokken? Verzamel verschillende designs, groottes en breedtes en zet in ieder mok of kopje een cactus. Zet ze bij elkaar (eventueel op een schaal of schijf boomstronk) en je heb een enig plaatje. En het mooiste is, het is zeer budget vriendelijk.

cactus in een kopje

Beeld: www.bohomia.nl

Een schaal vol met cactussen

Sta je in de winkel en kun je niet kiezen welke cactussen te nemen? Er zijn immers zoveel soorten en kleuren… Kies ze dan gewoon allemaal en plant ze samen in één grote schaal. Hiermee creëer je bijvoorbeeld een zeer kleurrijke en vrolijke eyecatcher voor in je huis.

schaal met cactussen

Beeld: fromezterwithlove.blogspot.ca

Heb jij nog meer leuke ideeën om deze vetplant in je interieur te gebruiken? Laat het weten via een comment op dit blog!

Kleurvol Wonen interieurstudio

Wil jij meer inspiratie?

Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief met leuke stylingtips, video’s en weetjes!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Laat een reactie achter