20x Waarom een interieurstylist inhuren als je gaat verhuizen of verbouwen?

interieurstylist inhuren waarom

Als je gaat verhuizen of verbouwen doe je dat (in de meeste gevallen) met het idee om fijner te gaan wonen. Of dat nou betekent dat je meer ruimte wilt, wilt genieten van een tuin op het zuiden of omdat je van de stad terug naar het dorp wilt. Een goede interieurstylist kan jou helpen het woongenot voor jou en je eventuele partner of gezin optimaal te benutten. Maar hier hangt natuurlijk ook een prijskaartje aan. Waarom zou je het wel of niet doen, een interieurstylist inhuren? Hieronder deel ik 20 redenen voor een interieurstylist inhuren als je gaat verhuizen of verbouwen.

1. Een interieurstylist maakt het perfecte plaatje, wat alleen nog maar in je hoofd bestaat, eindelijk concreet

Vaak hoor ik “We weten wel wat we mooi vinden, maar hoe we nou de juiste items bij elkaar shoppen of de juiste kleuren voor op de muur kiezen…? Dat weten we niet.” Een interieurstylist gaat rustig met je om tafel zitten en stelt je een hoop vragen. Met deze informatie kan ze een moodboard maken wat uiteindelijk omgezet kan worden in een indeling met concrete meubels, verlichting, decoratie, etc. Zo wordt jouw het plaatje wat tot dusver alleen maar vaag in je hoofd zat vertaald naar werkelijkheid.

2. Een interieurstylist inhuren bespaart jou enorm veel tijd

Winkel in, winkel uit en dan nog geen concrete keuze durven te maken. Als jij geen zin hebt om weekenden lang de meubelboulevards af te struinen, huur je een stylist in. Doordat zij met een stappenplan werkt, en jou meeneemt in het proces, kan zij je heel gericht o.a. meubels en decoratie aanraden. Waardoor jij in twee dagen alles bij elkaar geshopt kan hebben. Mét het gevoel dat je dit keer de juiste keuzes hebt gemaakt.

meubelplan shoppinglist interieuradvies

3. Je hebt geen miskopen meer

Als je bovenstaande redenen om een interieurstylist in te huren hebt gelezen, is het vast geen verrassing dat je niet snel meer een miskoop zal doen. Weg teleurstelling en hallo blijdschap!

4. Een goede binnenhuis stylist trekt jou uit je comfortzone

En dat kan ook wel eens heel goed de reden zijn waarom je een stylist benadert. Zelf durf je misschien niet voor die gave okergele bank te gaan, want ja…hoe past die dan bij de rest? En raak je er niet op uitgekeken? Een interieurprofessional maakt een compleet interieuradvies dat past bij wie jij bent en waar jij van houdt. Zodat jij ook op de lange termijn nog van de (wat gewaagdere) keuzes zult genieten.

5. Je krijgt originele ideeën aangereikt

Naast dat een interieurstylist je uit je comfortzone trekt, zal die ook heel andere ideeën aandragen dan waar je zelf aan gedacht zou hebben. Zij krijgt haar inspiratie bijvoorbeeld van andere plekken én kijkt met een verse blik naar je woning. Waar je jezelf misschien al blind gestaard hebt op een bepaalde indeling, kan je door een interieurstylist inhuren ineens heel andere opties krijgen. Ideeën waar je heel enthousiast van wordt!

Welke interieurstylist inhuren? Lees de tips in Interieurontwerper inhuren: De sleutel tot jouw droominterieur.

6. Helpt je visualiseren hoe je nieuwe woning eruit komt te zien, zonder dat er nog maar 1 muur hoeft te staan

Lang niet iedereen kan zich voorstellen hoe de nieuwe meubels, kleuren op de wand of geheel nieuwe uitbouw eruit komt te zien. Met een interieurontwerp kan de stylist jou dit heel goed duidelijk maken. Wat een verademing is het als je jouw nieuwe woning in 3D ziet en er als het ware al doorheen kunt lopen! Het geeft jou een heel goed beeld van de sfeer, maar ook de ruimtelijkheid van het ontwerp. Zo kun je eventueel nog bijsturen, voordat er ook maar een muur is geplaatst of de meubels besteld zijn.

De uitbouw waar de eetkamer gelegen is (in de video hierboven), was op moment van ontwerpen nog niet gebouwd. Ook stond er een grote openhaard die ik digitaal weggebroken heb, zodat je ziet hoeveel ruimtelijker de woonkamer wordt. Het hele project bekijk je hier.

7. Geen witte blokkendoos meer

Veel woningen hebben witte muren met hier en daar een gekleurde wand. Zeker als je naar een nieuwbouwwoning verhuist, kan het aanvoelen alsof je in een witte, koude blokkendoos terechtkomt. Ho, stop!

Bijna iedereen die contact met mij opneemt wilt graag meer warmte in huis en weg met die kale muren. Maar het blijkt vaak lastig om zelf die warme sfeer op de wanden te creëren. Met een kleuradvies kijkt de huis stylist naar jouw persoonlijke voorkeuren, de gewenste uitstraling en ook de ligging van je woning. Met een combinatie van verf, behang en wellicht zelfs tegels krijg jij zeker die warmte waar je zo naar op zoek bent!

8. Hebben je partner en jij een andere smaak?

Dan ben je écht niet de enige met dit ‘probleem’. Jij wilt X en je partner wilt Y. Hoe kom je nou tot een interieur waar jullie beiden blij van worden? Een binnenhuis stylist gaat met jullie samen aan tafel zitten en kijken waar de overeenkomsten liggen. Waar jullie misschien alleen nog maar de verschillen zien, ziet zij kansen om iets unieks te creëren.

9. Ze kan jouw geliefde items mixen met de nieuwe inrichting

Als je gaat verhuizen wil je vaak een andere stijl, want daar is het nu de perfecte tijd voor. Maar je wilt ook dat geliefde kastje wat nog van je oma is geweest meenemen. En je hebt onlangs een mooie fauteuil gekocht die je echt niet weg wilt doen. Ga je een interieurstylist inhuren? Dan kijkt die naar wat je graag wilt meenemen en welke nieuwe look je wilt creëren. In veel gevallen kan ze daar een mooie balans in brengen. Dat kan bijvoorbeeld ook door oude meubels op te knappen, zodat ze mooi in het plaatje passen.

10. Weg met keuzestress en weer genieten van het proces

Als je gaat verbouwen of verhuizen komen daar heel veel keuzes bij om de hoek kijken. Wat doe je met de vloer? Welke keukenindeling is ideaal en bij welke zaak ga je hiervoor langs? Kies je voor jaloezieën of gordijnen? Welke items gaan mee en welke blijven achter? Etc…

Bij een nieuwbouwhuis zijn er pas écht mega veel beslissingen te nemen. Van type deuren tot raamkozijnen en van toiletpot tot gehele badkamer Ga je een interieurstylist inhuren, dan kan die veel van die beslissingen een stuk eenvoudiger voor je maken. Waar je eerst het gevoel had 100 opties te hebben, is het teruggebracht naar één of enkele die allemaal goed aansluiten bij je wensen. Dat maakt de keuzestress een heel stuk minder, waardoor jij weer kunt genieten van het proces.

materialadvies binnenhuis stylist

11. Een interieurstylist kijkt niet alleen naar wat mooi is, maar ook wat praktisch voor jou(w gezin) werkt

Een interieur moet niet alleen mooi zijn om naar te kijken, maar ook praktisch zijn. De beste interieurstylist voor jou zal je daarom een hoop vragen stellen over je leefgewoontes en wat je fijn vindt aan bijvoorbeeld de indeling van de huidige woning en waar jij je (al jarenlang) aan stoort. Zo kan zij een mooi, maar tevens praktisch interieurontwerp voor je maken.

12. Een interieurstylist kan jouw eigen ideeën naar een hoger plan tillen

Soms heb je al bepaalde ideeën voor jouw nieuwe woning of uitbouw. Een stylist zal hiermee gaan spelen en eventuele andere invalshoeken hiervoor bekijken. Óf misschien is jouw eigen idee al helemaal perfect, maar weet je niet hoe je dit kunt integreren in de rest van je interieur. Of je bent niet zeker van de uitvoer. Dit zijn allemaal zaken waar zij jou mee kan helpen.

13. Vind je alles mooi en kun je daarom juist niet kiezen?

Een interieurstylist inhuren biedt de uitkomst. Zij gaat jouw voorkeuren onder de loep nemen. Waar word je nou het meest gelukkig van? En welke stijl past mooi bij het huis, de omgeving, etc? Door bijvoorbeeld twee of drie verschillende moodboards met verschillende stijlen aan jou te presenteren zul je zien dat je ineens wel durft te kiezen. En jouw helpende engel maakt het vervolgens helemaal concreet voor je.

14. Een binnenhuisstylist kijkt met je mee naar de ideale indeling

Ga je verbouwen omdat je een grote leefkeuken wilt bijvoorbeeld? Een paar kleine vertrekken kunnen tot 1 grote ruimte omgetoverd worden. Maar waar zet je de nieuwe keuken neer? Aan de voorkant, midden of achterkant van de woning? En hoe zorg je dat je toch nog oogcontact hebt met je gasten aan de eettafel terwijl je kookt? Heb je nog genoeg doorloopruimte achter de stoelen? Het blijkt vaak behoorlijk lastig om alle wensen door te vertalen naar de nieuwe indeling. Een interieurstylist heeft er oog voor en kan door haar ervaring bijna altijd wel een hele fijne indeling ontwerpen.

interieurstylist inhuren - keukenindeling

15. Kijkt niet naar trends, maar naar jouw leefgewoontes en woonwensen

Jouw interieur is een weerspiegeling van wie je bent. Het moet daarom ook naadloos aansluiten op jouw leefgewoontes en woonwensen. Je wilt immers niet over 3 jaar weer alles over willen doen, maar juist jarenlang kunnen genieten en wakker worden met het gevoel ‘Wat woon ik hier toch fijn!’. Een goede interieurstylist richt zich daarom niet per definitie op de trends, maar alleen op die zaken die passen bij wie jij (of je gezin) bent.

16. Kan spelen met optische effecten (waardoor het lage plafond bijv. ineens een stukje hoger lijkt)

Wist jij al dat, wanneer je een wit plafond hebt en de bovenste band van de muren meeverft in het wit, je het plafond hoger kunt laten lijken? Hoe groter het kleurcontrast met de muren (bijvoorbeeld donkergroen), hoe sterker het effect. Ook kun je een ruimte juist lager, breder, smaller, langer of korter laten lijken. En dat zijn alleen nog maar een aantal effecten die je kunt bereiken met kleur op de muur. Kortom, door een interieurstylist in te huren komt jouw woning nog beter tot zijn recht!

Tip: lees ook eens ‘6x het ruimtelijk effect op kleur in je interieur‘ om hier meer over te weten

17. Zorgt voor de juiste verlichting op de juiste plek

Een interieurprofessional linkt het lichtplan aan de nieuwe indeling van je woning. Geen hoekje moet onder- of overbelicht worden. En je wilt al helemaal niet in je eigen schaduw staan wanneer je staat te koken. De hoeveelheid en kleurtemperatuur van licht en de stijl van de lamp zijn van grote invloed op de sfeer in een vertrek. En bovendien ook op je energielevel. Laat het lichtplan daarom aan een lichtadviseur over zodat jij achteraf geen spijt krijgt van die mooie, maar toch erg onpraktische lampen.

18. Meer groen in huis? Ook daarvoor kun je een interieurstylist inhuren

Toegegeven, niet iedere stylist kan je adviseren over planten in huis, maar omdat ik het zo’n lekkere sfeermaker vindt heb ik me hier ook in gespecialiseerd. Met een plantenadvies krijg jij een plan in handen waarmee je die prachtige kamerplanten goed kunt verzorgen. Niet zo’n groene vingers? Dan helpt een groenstylist je door te kiezen voor relatief makkelijk te verzorgen planten. Jonge kinderen of huisdieren in huis? Ook daar wordt rekening mee gehouden.

planten in huis standplaats

19. Kan je met werkelijk alles helpen, van vloer tot raamdecoratie en van bank tot sfeermakers

Misschien heb jij het liefste hulp om echt alles bij elkaar te zoeken. Maar het kan ook zijn dat je alleen advies wilt over de nieuwe vloer en verlichting. Meestal kun je precies aangeven waar je precies hulp bij nodig hebt en kan de interieurstylist een plan op maat voor je verzorgen. Zo kun je de dingen waar je graag zelf mee bezig bent in eigen hand houden en de wat moeilijkere beslissingen overlaten aan een ander.

20. Een interieurstylist kan héél goed luisteren

Wat we allemaal met elkaar gemeen hebben, is dat we heel goed kunnen luisteren naar wat jij als klant wenst. En wat je tussen de regels door allemaal vertelt. En dat moet ook wel, want alleen zo krijg jij het interieur waar jij zo naar uitkijkt. Een stylist kijkt naar jouw/jullie behoeftes en hoe jullie willen wonen in het nieuwe huis, of hoe jullie gebruik willen maken van de verbouwing. Ze stelt je vragen waar jij misschien niet eens aan gedacht zou hebben, maar die wel erg belangrijk zijn. En door dan vooral te luisteren naar wat jij te zeggen hebt, kan ze een interieuradvies geven waar jij hopelijk alleen maar van gaat juichen!

Ben jij inmiddels overtuigd dat je graag een creatieve interieurstylist wilt inhuren?

Dan wil je natuurlijk weten wie er bij je past. Naast het bekijken van de website, portfolio en socials, kan dat het beste door eens kennis te maken met elkaar. Er moet immers ook in real life een fijne klik zijn tussen jou en de interieurstylist.

Dionne Breure interieurontwerpster

Ga jij verbouwen of verhuizen en vermoed je dat jij en ik een goede match zijn? Stuur me dan een berichtje via het contactformulier of lees meer over de mogelijkheden van een compleet interieurontwerp verhuizing / verbouwing / nieuwbouw. Dan maken we gauw vrijblijvend kennis en kun je me alles over je woonwensen (en uitdagingen) vertellen!

Met creatieve groetjes,
Dionne

gratis checklist intakegesprek interieurstylist

Download gratis checklist

Goed voorbereid op intakegesprek met jouw interieurstylist

Interieurstylist inhuren? Download dan de checklist! Want welke vragen stel je? Hhoe maak je jouw wensen kenbaar? Hoe weet je of de stylist de juiste match is? Het antwoord hierop lees je terug in deze checklist.

Direct downloaden
Laat een reactie achter