12x inspiratie met Spaanse tegels

Oh wat was het weer heerlijk, de Spaanse zon en kust. Ik ben net terug van een gezellige familievakantie aan de Costa del Sol. Als je zelf ook weleens een Spanje bent geweest, dan is het je vast ook opgevallen dat de Spanjaarden graag veel kleur in het interieur én het straatbeeld gebruiken. Als je nog iets dieper inzoomt, dan merk je dat in Spanje ook zeer veel tegeltjes gebruikt worden om van alles en nog wat te decoreren. Ik heb op vakantie een aantal foto’s gemaakt die ik graag met jullie wil delen. Ze hebben mij in ieder geval geïnspireerd voor mijn toekomstige keuken: die wil ik helemaal in Spaanse stijl maken met veel Spaanse tegels.

Spaanse tegels – inspiratie in het hotel

Het hotel waar we verbleven in Torremolinos trakteerde ons op de nodige prachtig gekleurde Spaanse tegels. Van vloertegels, tot spiegels, pilaren en wandschilderingen tot fonteintjes die als bloembak gebruikt worden. Vaak met de hand geschilderd.

In de wandelgangen

Boven in de wandelgangen kwam ik onder andere deze mooie spiegel en vloer tegen. Met de juiste tegeltjes zou het niet moeilijk moeten zijn om zelf een soortgelijke spiegel te maken. Leuke DIY tip voor deze zomer?

Spaanse tegels spiegel

Spaanse tegels vloer

Beneden in de hal en eetzaal

Ik was erg onder de indruk van deze fontein die tegenwoordig als bloembak gebruikt wordt. Ondanks zijn gebruikssporen is het een prachtig handgeschilderd exemplaar.

Spaanse tegels fontein

De welkomsthal stond vol stijlvolle pilaren. In eerste instantie leken de Spaanse tegels uit de fabriek te komen, maar toen ik ze van dichtbij bekeek zag ik dat alles handgeschilderd was door iemand die heel nauwkeurig kon werken.

Spaanse tegels pilaren

Ook in de eetzaal kwam ik weer mooie Spaanse tegeltjes tegen. Dit keer aan de wand bij een waterkraantje.

Spaanse tegels fontein

Complimenteus hieraan vond ik aan de overzijde van de eetzaal deze drie gezichten die zo te zien ook handmatig gemaakt zijn. Het zijn dan wel geen Spaanse tegeltjes zoals in de traditionele zin van het woord, maar ik wilde ze toch graag even met jullie delen ter inspiratie.

Spaanse tegeltjes gezichten

Op het blote oog lijken de onderstaande muurschildering direct op de muur te zijn geschilderd, maar in werkelijkheid zijn ze op tegeltjes geverfd. Dat geeft bijvoorbeeld ook een heel ander effect dan een schildersdoek.

Spaanse tegels wandschildering

In de tuin

Ook buiten was er genoeg te zien, bijvoorbeeld deze mooie muurschilderingen van pauwen. Iets soortgelijks wil ik graag in mijn eigen keuken gaan schilderen om het effect van Spaanse tegels na te bootsen.

Spaanse tegels pauwen

Spaanse tegels – inspiratie in het straatbeeld

Zoals ik al zei, tegeltjes zie je in Spanje overal terugkomen, ook op straat. Hieronder deel ik nog een aantal foto’s van inspirerende plekken die ik ben tegengekomen in Torremolinos Spanje. Wat dacht je hiervan? Een buitenmuur met tegeltjes met daarop teksten, sommige serieus andere grappig.

Spaanse tegels met tekst

Ook veel te zien zijn vrolijk versierde traptreden, bijvoorbeeld als ingang bij restaurantjes. Zou dat ook in een Nederlands huis passen? Of bijvoorbeeld in de tuin als je daar een trapje hebt…

Spaanse tegels op trappen

Niet alleen de traptreden zijn mooi versierd van menig restaurant, ook de muren binnen of het naambord zijn vaak voorzien van mooie Spaanse tegels. Heel vrolijk vind ik zelf.

Spaanse tegels in restaurants

Natuurlijk zijn er ook altijd plekken te vinden die er helemaal voor gaan, zoals deze bar die aan de hele buitenkant versierd is met tegeltjes.

Spaanse tegeltjes bar

Hopelijk heb ik je met deze foto’s kunnen inspireren. Ik denk dat Spanje één ding laat zien, en dat is dat Spaanse tegels overal in en buitenshuis gebruikt kunnen worden. Laat je fantasie los en gebruik wat inspiratie van het internet, dan kun ook jij je eigen Spaanse sfeer in huis creëren.

Bekijk hier meer wooninspiratie.

Kleurvol Wonen interieurstudio

Wil jij meer inspiratie?

Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief met leuke stylingtips, video’s en weetjes!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  2 Reacties
 1. comment-1880

  Palmaers Ilse en Walter

  Beste , Mooie voorbeelden !! We hebben een huis inSpanje met een zwembad en een grote lege muur , we dachten aan muurtegels die een verhaal laat zien …bestaat dat ??? grtjes Walter Palmaers

  Beantwoorden
  • Dionne Breure - Kleurvol Wonen

   Dionne Breure-Dullens

   Hoi Walter, wat klinkt dat heerlijk! Ik vermoed wel dat er tegels zijn die je bijvoorbeeld in een set van 3 matchende afbeeldingen o.i.d. koopt, daar kun je eens op googelen. Maar misschien is het nog veel leuker om te kijken of je met een lokale artiest samen een verhaal kunt bedenken dat hij of zij of de tegels schildert? Iets wat een speciale betekenis voor jullie heeft en waar jullie extra veel van kunnen genieten. Met creatieve groetjes, Dionne

   Beantwoorden
Laat een reactie achter