10 Sint Maarten lampion ideeën voor kids

sint maarten lampion maken

Sint Maarten brengt bij mij altijd veel mooie herinneringen naar boven. Samen met een aantal vriendjes en vriendinnetjes langs alle huizen in het dorp. Super trots op mijn zelfgemaakte Sint Maarten lampion. En natuurlijk uit volle borst alle liedjes zingen die we de weken ervoor op school geoefend hadden. Ik kon het daarom niet laten om op Pinterest een aantal mooie lampionnen op te zoeken. Hieronder de top 10!

1. Stoere raket lampion

Super stoer is deze Sint Maarten lampion in de vorm van een raket. Helaas zat er geen beschrijving bij, maar het ziet ernaar uit dat hiervoor een grote twee liter petfles is gebruikt waarvan de top is afgezaagd. Overige materialen zijn wit vloeipapier en stevig papier in tood, geel, wit en roze. Voor het ribbellen hiervan kun je een apparaatje gebruiken (te koop waar ze ook scrapbook materialen verkopen). Gebruik voor deze lampion wel altijd een elektronisch lampje i.v.m. de veiligheid.

sint maarten lampion raket

2. Wollig schaap lampionnetje

Deze is bijna om te knuffelen. De basis van deze lampion in de vorm van een schaap ligt bij papier maché. Het buikje is namelijk gemaakt van een ballon die met papier dat van behangplaksel doordrenkt is, is bekleed. Vervolgens is het buikje met watjes beplakt. De hele beschrijving vind je op solebich.de.

sint maarten lampion schaap

3. Lampion met herfstbladeren

Sint Maarten valt natuurlijk in de herfst, waarom dan niet gebruikmaken van wat de natuur je geeft? Ook deze lampion is gemaakt van papier maché. In plaats van krantenpapier is echter gebruik gemaakt van geel/oranje vloeipapier, zodat deze mooi doorschijnt. De bladeren kun je er ook eenvoudig opplakken met behangplaksel.

sint maarten lampion met bladeren

4. Vuurspuwende draak lampion

Hoe gaaf is deze draak lampion? Een grotere foto is te vinden op welk.nl. Voor deze lampion heb je stevig papier, vloeipapier en pijpenragers nodig.

sint maarten- ampion draak

5. Sint Maarten lampion met Hello Kitty

Welk meisje houdt niet van Hello Kitty? Deze lampion is best simpel te maken. Je zoekt op internet gewoon een afbeelding van het hoofd van hello kitty uit en gebruikt deze als sjabloon.

sint maarten lampion hello kitty

6. Lampion met de sterrenhemel

Deze Sint Maarten lampion laat de maan en sterren schijnen. Maak een ronde koker van stevig papier. Snij er voordat je hem in elkaar zet, maantjes en sterretjes uit. Plak hierachter vloeipapier en het effect is erg mooi!

sint-maarten lampion maan en sterren

7. Kriebelige spinnen lampion

Surprise, surprise, ook bij deze Sint Maarten lampion wordt er gebruik gemaakt van papier en vloeipapier 😉 Wil je hem echt kriebelig maken? Gebruik dan pijpenragers als pootjes.

sint maarten lampion spin

8. Lampion met gaatjespatroon

Het volgende idee is van jeknutseleikwijt.nl. Wat anders is dan bovenstaande voorbeelden, is dat er hier slim gebruik wordt gemaakt van het feit dat je ook gaatjes kunt prikken in de buitenkant. Hier schijnt het licht dan mooi doorheen. Je hebt enkel een prikmatje en prikpen nodig. Leuk toch?

sint maarten lampion met gaatjes

9. Rupsje nooit genoeg

Is je kind nog niet oud genoeg om met een schaar om te gaan? Dan kun je ook de hele lampion uitprikken! Het resultaat is er zeker niet minder leuk door! Het rupsje op deze lampion is gemaakt uit een zogenaamde muizentrap. Voor een grappig effect zijn er bewegende pretoogjes op de rups geplakt.

sint maarten lampion appel

10. Staande Sint Maarten lampion

Wil je ook de dagen vóór Sint Maarten al genieten? Maak dan een staande lampion. Dit schattige egeltje komt je gerust een aantal avonden vergezellen. Is het je al opgevallen dat ook hier bewegende pretoogjes gebruikt zijn (o.a. te koop bij HEMA)? Super cute.

sint maarten lampion egel

Kleurvol Wonen interieurstudio

Wil jij meer inspiratie?

Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief met leuke stylingtips, video’s en weetjes!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Laat een reactie achter